x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima navă de croazieră din SUA a ajuns la Havana, după o pauză de mai bine de 50 de ani

Prima navă de croazieră din SUA a ajuns la Havana, după o pauză de mai bine de 50 de ani

02 Mai 2016   •   17:48
Prima navă de croazieră din SUA a ajuns la Havana, după o pauză de mai bine de 50 de ani

Nava de croazieră "Adonia", a companiei Fathom, filială a Carnival, a sosit luni la Havana şi a deschis prima linie de croazieră dintre SUA şi Cuba în mai bine de jumătate de secol, relatează EFE.

"Adonia", cu 704 pasageri la bord, a plecat duminică din Miami, Florida, îndreptându-se spre Cuba. Guvernul cubanez anunţase recent ridicarea restricţiilor de călătorie pe cale maritimă pentru toţi cubanezii.

Carnival, cea mai mare companie de nave de croazieră din lume, le promite călătorilor o "imersiune culturală", cu o primă escală la Havana. Centrul vechi al Havanei şi sistemul său de fortificaţii se află pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, potrivit site-ului whc.unesco.org.

Urmează o escală în oraşul Cienfuegos, cunoscut drept "Perla Sudului". Centrul său istoric urban a fost înscris de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, potrivit site-ului whc.unesco.org.

Escala următoare are loc în oraşul Santiago de Cuba, gazdă pentru "Carnaval" şi "Fiesta del Fuego". Acolo se află câţiva dintre cei mai cunoscuţi muzicieni şi artişti ai insulei, precum şi situri istorice care atrag numeroşi vizitatori.

×