x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima persoană judecată pentru sexism

Prima persoană judecată pentru sexism

07 Mar 2018   •   18:21
Prima persoană judecată pentru sexism

Un bărbat care a insultat o polițistă a devenit prima persoană acuzată de sexism în spațiul public în Belgia, scrie BBC.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost publicat, a fost oprit în luna iunie a anului 2016 pentru că a încălcat regulile de circulație de pe autostradă, moment în care acesta i-a spus polițistei care l-a oprit că meseria ei nu este potrivită pentru femei.

Un tribunal din Bruxelles a hotărât că acesta trebuie să plătească o amendă de 3.000 de euro. Bărbatul încă mai poate face apel.

Legea privind sexismul a fost introdusă în 2014, după apariția unui document referitor la abuzurile cu care femeile au de-a face pe străzi.  

Legea condamnă orice act sau declarație care „exprimă disperț”, fiind adresată celor care consideră că o persoană este inferioară din cauza genului sau celor care reduc o persoană la dimensiunea sexuală.

Tribunalul l-a găsit pe bărbat vinovat de sexism, insultă și amenințare. Acesta poate face până la o lună de închisoare, dacă nu plătește amenda la timp, scrie ziarul Le Soir.

×
Subiecte în articol: sexism judecata acuzatie belgia discriminare