x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul din New Jersey va trăi doar cu bonuri de masă timp de o săptămână

Primarul din New Jersey va trăi doar cu bonuri de masă timp de o săptămână

30 Noi 2012   •   19:27
Primarul din New Jersey va trăi doar cu bonuri de masă timp de o săptămână
Sursa foto: AFP PHOTO Stan HONDA

Primarul localității americane New Jersey, Cory Booker, a acceptat o provocare care i-a fost lansată pe contul de Twitter și va mânca timp de o săptămână doar folosindu-se de bonuri de masă, ceea ce înseamnă că nu va putea cheltui mai mult de un dolar și patruzeci de cenți pe o masă.

În SUA, persoanele cu venituri reduse beneficiază de un program de ”nutriție suplimentară” prin care primesc aceste bonuri de masă. Valoarea bonurilor de masă este stabilită de la stat la stat. În New Jersey, valoarea lunară a bonurilor este de 133 de dolari. Salariul lunar al primarului este de 13.400 de dolari.

"Voi urma programul în perioada 4-11 decembrie”, a anunțat Cory Booker. Acesta nu este primul politician din SUA care acceptă o astfel de provocare, menită să-l facă să înțeleagă viața americanilor săraci.

În ultimii ani, primarii orașelor Philadelphia, Las Vegas și Phoenix au acceptat pariuri similare, la fel și guvernatorii din Colorado și Oregon.

Majoritatea politicienilor au făcut acest lucru în cadrul concursului ”Provocarea bonurilor de masă” promovat de o organizație care promovează cercetarea în domeniul alimentației. 

×
Subiecte în articol: cory booker bonuri de masa