x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Kievului, îngrijorat de un posibil atac chimic sau biologic al Rusiei asupra Ucrainei

Primarul Kievului, îngrijorat de un posibil atac chimic sau biologic al Rusiei asupra Ucrainei

13 Mar 2022   •   17:40
Primarul Kievului, îngrijorat de un posibil atac chimic sau biologic al Rusiei asupra Ucrainei

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, s-a declarat duminică îngrijorat de posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice sau biologice în Ucraina.

„Da, bineînțeles, suntem îngrijorați. Da, bineînțeles, pot folosi... chiar acum, de la început, Putin a spus că este doar un război împotriva forțelor militare", a declarat Klitschko pentru CNN, în emisiunea "State of the Union", întrebat dacă este îngrijorat de posibilitatea ca președintele rus Vladimir Putin să folosească astfel de arme în Ucraina.

„Chiar acum, vedem cum mor mii de civili și, de asemenea, copii", a spus el. "Acest război (este) împotriva întregii populații ucrainene".

În timp ce SUA nu au prezentat până acum nicio dovadă că Rusia intenționează să folosească arme chimice în Ucraina, Casa Albă - mai ales secretarul de presă Jen Psaki - a avertizat că armele ar putea fi folosite în conflict.

Vineri, președintele Joe Biden a declarat pentru CNN că Rusia va plăti un „preț sever" dacă va folosi arme chimice în Ucraina, avertisment care a venit după ce a anunțat noi măsuri economice împotriva Rusiei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vitali klitschko