x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Londrei nu-l vrea pe Trump 

Primarul Londrei nu-l vrea pe Trump 

07 Iun 2017   •   14:50
Primarul Londrei nu-l vrea pe Trump 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, criticat de Donald Trump după atentatul de la Londra, a declarat, ieri, că Marea Britanie nu ar trebui să onoreze invitația făcută președinte­lui american pentru o vizită de stat în cursul anului, informează AFP. 

„Spun de multă vreme că invitația lansată de premierul Theresa May lui Donald Trump de a face o vizită de stat este una prematură”, a afirmat Sadiq Khan. „Vizitele de stat sunt adre­sate liderilor internaționali care s-au remarcat” prin merite, a adăugat el. „Pentru că mulți brita­nici nu sunt de acord cu multe dintre politicile lui Trump, nu ar trebui să avem o asemenea vizită de stat”, a spus primarul, precizând că trebuie, „bineînțeles, să fie continuate discuțiile” cu liderul american. Trump l-a acuzat pe Khan, pe Twitter, că ar trata prea relaxat terorismul, în urma unei declarații făcute de primarul Londrei care le recomanda londonezilor „să nu se îngrijo­reze”, deoarece vor vedea „o prezență sporită a poliției” după atentatul de sâmbătă seara. „Cel puțin șapte morți și 48 de răniți într-un atentat terorist și primarul Londrei spune că nu există motive să fii alarmat!”, a scris Trump pe Twitter. 

MAE britanic îl vrea 

La rândul său, ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, predecesorul lui Khan la primăria Londrei, a spus că această vizită de stat nu va fi anulată, exprimându-și totodată sprijinul pentru edilul londonez. Perspectiva unei vizite de stat a lui Trump în Regatul Unit îi irită pe numeroși britanici. O petiție online a strâns aproape 1,8 milioane de semnături de persoane care cer ca această vizită să fie adusă la rangul unei vizite simple, pentru a evita punerea într-o situație jenantă a Reginei în timpul unei întrevederi protocolare cu Trump. 

×