x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte intense în Mariupol. Primarul orașului: Nici nu putem lua răniți de pe străzi

Lupte intense în Mariupol. Primarul orașului: Nici nu putem lua răniți de pe străzi

03 Mar 2022   •   14:42
Lupte intense în Mariupol. Primarul orașului: Nici nu putem lua răniți de pe străzi
Sursa foto: mariupol

Orașul-port Mariupol de pe litoralul Mării Azov continuă să fie supus bombardamentelor masive din partea trupelor ruse. În urma atacurilor forțelor rusești, în oraș au loc tot mai multe explozii și incendii.

Autoritățile din Mariupol au acuzat Rusia că a atacat în mod deliberat infrastructura civilă critică a orașului din sudul Ucrainei pentru a pune presiune asupra populației sale.

„Nu avem din nou lumină, apă sau căldură”, a spus consiliul municipal într-un comunicat.

"Astăzi, fasciștii ruși creează o catastrofă umanitară la Mariupol! Acești nenorociți nu au găsit altă cale să ne distrugă. Ei împiedică furnizarea energiei electrice, apei și căldurii. Au deteriorat și serviciul feroviar. Au fost distruse poduri, trenuri. Au fost terminate astfel încât să nu putem evacua femeile, copiii și bătrânii din Mariupol. Ei împiedică aprovizionarea cu alimente, creează un blocaj ca odinioară în fostul Leningrad", a postat Consiliul Local Mariupol pe Facebook.

Mariupol, un port strategic de la Marea Azov, se află încă în mâinile Ucrainei și, pe lângă faptul că este încercuit de forțele ruse și pro-ruse, a fost vizat de bombardamente continue în această dimineață.

Ministerul Apărării din Moscova îndeamnă civilii să evacueze orașul printr-un așa-numit „culoar verde”.

Dar primarul orașului spune că acest lucru este imposibil: „Nu putem lua nici măcar răniții de pe străzi, din apartamente, căci bombardamentele nu se opresc”.

Armata Ucraineană: Mariupol rămâne în mâinile noastre

În cea mai recentă actualizare, armata ucraineană a susținut că forțele ruse au „nereușite” în direcțiile în care înaintează și că orașul Mariupol din sud rămâne în mâinile ucrainene.

Mariupol, care a suferit bombardamente intense, este văzut ca un oraș cheie pentru ruși, deoarece își vor putea uni forțele din sud și est.

 

 

 

×
Subiecte în articol: mariupol