x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primii paşi către căsătoria omului cu capra au fost făcuţi în SUA. Zoofilia, în legislativul american

Primii paşi către căsătoria omului cu capra au fost făcuţi în SUA. Zoofilia, în legislativul american

de Robert Veress    |    27 Oct 2011   •   15:23
Primii paşi către căsătoria omului cu capra au fost făcuţi în SUA. Zoofilia, în legislativul american

Zoofilia este serios dezbatuta in tari anglo-saxone (SUA, Marea Britanie, Australia), legalizarea sexului cu animale fiind ceruta inclusiv de profesori universitari emeriti, care predau la catedrele unor universitati de renume mondial!

Parlamentul din Florida a fost nevoit sa adopte o lege speciala pentru sanctionarea zoofiliei, dupa mai multe cazuri care au facut valva in presa locala, culminand cu violarea si sufocarea unei capre, pe nume Meg. Suspectul principal nu a putut fi tras la raspundere, pentru ca probele DNA recoltate nu au fost concludente. Insa, macar a suferit umilinta publica: la procesul acestuia, iubitorii de animale au imbracat tricouri pe care scria 'Baaa means no!' ('Beee inseamna nu!'). Daca ar fi fost gasit vinovat, ar fi fost condamnat nu pentru zoofilie, ci in baza legii care sanctioneaza cruzimea impotriva animalelor.

'Geneza', argument pentru zoofilie
Legea a fost adoptata abia la a treia incercare si a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Inainte de - si in cursul dezbaterilor proiectului de lege s-au facut auzite voci ale militantilor pentru legalizarea zoofiliei, care se considera discriminati in raport cu homosexualii. Intre cei care au argumentat in favoarea zoofiliei se numara profesori universitari si autorul unei carti in care isi descrie relatia amoroasa cu... un delfin.

'Conceptul de casatorie ca parteneriat social si spiritual nu trebuie restrans la specia umana, atat timp cat partenerii sunt legati prin dragoste si un angajament reciproc durabil', scrie Stephen Bertman, profesor emerit de limba, literatura si cultura la Universitatea Windsor, Canada. Bertman invoca in argumentarea uniunii om-animal si... Biblia: 'O citire atenta a Genezei (2:18-25) releva ca, inainte de a crea o femeie, ca partener al barbatului, Dumnezeu a experimentat zamislind o serie de alte vietuitoare, care s-au dovedit a fi nesatisfacatoare'. Asadar, uniunea dintre un om si un animal nu este un sacrilegiu, conchide emeritul.

Filosoful si profesorul de bioetica australian Peter Singer (Universitatile Princeton si Melbourne) este un alt adept al sexului inter-specii, pe care il vede 'moral', cata vreme este consensual si produce placere reciproca.

Codul etic al zoofilului
Zoofilii care se exprima public in favoarea legalizarii relatiilor sexuale inter-specii vorbesc de un cod etic ale carui directive principale sunt: nu se practica sexul cu specii care pot fi vatamate (exemplu: gainile) si nu omul nu initiaza contactul sexual...

'Zeita uda', memoriile unui zoofil au avut atat de mult succes, incat au fost, recent, republicate. Autorul, Malcom Brenner si-a descris relatia de noua luni cu o femela-delfin si se mira cu o candoare uluitoare: 'Ce poate fi dizgratios la o relatie in care ambii parteneri simt si isi exprima dragostea reciproca? Stiu despre ce vorbesc, pentru ca, dupa ce faceam dragoste, ea isi punea botul pe umarul meu, ma imbratisa cu aripile inotatoare si ne uitam unul in ochii celuilalt pierduti'. Brenner si alti activisti pentru drepturile zoofililor se arata revoltati pentru ca minoritatea lor este tratata diferit fata de cea a homosexualilor si ii acuza pe acestia pentru ca refuza sa se ralieze cauzei 'comune'. 'Pentru mine, e ca si cand as fi homosexual in anii 50. Daca le permiteti sa persecute zoofilii, nu credeti ca veti urma?', se adreseaza in apelul sau catre homosexuali Cody Beck, un tanar iubitor (la propriu) de cai si caini.

Zoofilia in presa de calitate din Marea Britanie
In sectia 'Opinii' din presa britanica de calitate au aparut recent, la distanta de doua zile, doua articole in care se dezbate tema zoofiliei.
Victoria Bekiempis, autoarea comentariului din The Guardian considera ca totul se reduce la consimtamant si argumenteaza ca semnalele pe care le dau unii cai, caini si delfini in relatia cu oamenii nu sunt concludente in sensul ca ar reprezenta invitatii la o acuplare. Bekiempis argumenteaza ca limbajul corpului poate induce in eroare si in cazul oamenilor, simplul gest de a da mana cuiva fiind interpretat cu totul diferit de la o cultura, la alta.

De partea sa, in comentariul din The Telegraph, istoricul american Tim Stanley, profesor la Universitatea Oxford, este revoltat de argumentatia feministei Bekiempis, fiindca aceasta nu se arata nicio clipa indignata de subiect: 'De nicaieri (din comentariul lui Bekiempis – n.r.) nu transpare ideea ca oamenii care isi violeaza cainii de companie ar trebui biciuiti pana la lesin', spune Stanley. Acesta arata ca daca totul se reduce la ideea de consimtamant (pe care s-a bazat in buna parte si argumentatia militantilor pentru drepturile homosexualilor), atunci lucrurile se complica. 'Sincer, este greu sa stabilesti parametrii consensului si in cazul oamenilor. De pilda, consumul de alcool diminueaza abilitatea de a consimti constient la orice. Dar putini dintre britanicii necasatoriti fac sex fara a fi consumat in prealabil alcool'. Istoricul conchide ca zoofilia (cel putin cea care provoaca moartea animalului 'partener') ar trebui sanctionata cu scaunul electric.

×