x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prince ar fi victima unor medicamente contrafăcute

Prince ar fi victima unor medicamente contrafăcute

22 Aug 2016   •   19:10
Prince ar fi victima unor medicamente contrafăcute

Anchetatorii însărcinaţi să facă lumină în cazul morţii celebrului artist Prince, provocată de o supradoză de analgezice în aprilie, sunt de părere că artistul ar fi putut fi victima unor medicamente contrafăcute, relatează luni AFP.

Potrivit Star Tribune, cotidianul de referinţă din Minneapolis, localitatea unde trăia Prince, autorităţile lucrează la această ipoteză după confiscarea mai multor medicamente de la reşedinţa artistului în Paisley Park.

Medicamentele erau prezentate ca hidrocodonă, un opioid semisintetic, folosit ca analgezic, dar în realitate era vorba despre fentanil, un analgezic foarte puternic pentru care Prince nu avea reţetă. Autopsia cântăreţului, care a murit la 21 aprilie la 57 de ani, a dezvăluit o doză fatală de fentanil luată accidental.

Anchetatorii "înclină spre ipoteza că Prince a luat medicamentele fără să ştie că era vorba de Fentanil", scrie Star Tribune, care citează o sursă anonimă. Aproximativ de 80 de ori mai puternic decât morfina, fentanilul, prezent adesea în medicamentele contrafăcute, face ravagii în SUA şi Canada, unde a crescut îngrijorător numărul deceselor provocate de supradoze".

 

×