x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Principesa Irina a pledat "vinovat" şi scapă de închisoare în procesul în care e acuzată de organizarea de lupte ilegale

Principesa Irina a pledat "vinovat" şi scapă de închisoare în procesul în care e acuzată de organizarea de lupte ilegale

17 Iul 2014   •   10:10
Principesa Irina a pledat "vinovat" şi scapă de închisoare în procesul în care e acuzată de organizarea de lupte ilegale

Principesa Irina, fiica Regelui Mihai, şi soţul ei, John Walker, au pledat miercuri "vinovat", în urma unei înţelegeri cu procurorul districtual, la acuzaţia privind conducerea unei operaţiuni de pariuri ilegale în dosarul în care sunt judecaţi pentru organizarea de lupte de cocoşi la ferma lor din statul Oregon.

Irina Walker, în vârstă de 61 de ani, a treia fiică a fostului Rege Mihai, şi soţul ei John Walker (68 de ani) au compărut în faţa unei curţi federale din Portland în cadrul procesului în care sunt acuzaţi că au organizat lupte de cocoşi în Irrigon, statul Oregon, în 2012 şi 2013.

Cei doi au negat iniţial orice culpă, dar adjunctul procurorului districtual, Stephen Peifer, a precizat că, în urma unei înţelegeri de a pleda "vinovat", cuplul va vinde ferma şi va plăti guvernului 200.000 de dolari pentru a evita încarcerarea.

Luptele de cocoşi sunt ilegale conform legii federale, dar şi legilor din toate statele americane, conform Reuters.

Soţii Walker s-au confruntat iniţial cu 12 capete de acuzare, printre care desfăşurarea unei operaţiuni de pariuri ilegale şi conspiraţie pentru încălcarea legii privind bunăstarea animalelor. Fiecare dintre aceste capete de acuzare putea duce la o condamnare de 5 ani în închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Potrivit site-ului ktvz.com, procurorii au renunţat în baza înţelegerii la capete de acuzare privind organizarea de lupte între animale şi conspiraţia de a încălca legea privind bunăstarea animalelor.

Iniţial, cuplul a organizat luptele în afara fermei pe care o deţine, dar ulterior au construit o structură care semăna cu un hambar "folosită ca o arenă", a declarat Peifer în faţa instanţei. El a adăugat că cei doi soţi au închiriat toalete portabile, au angajat personal pentru a găti mâncare mexicană şi au vândut băuturi alcoolice.

De asemenea, Stephen Peifer a precizat că ei încasau un comision de intrare de 20 de dolari de la participanţii la luptele de cocoşi, de obicei peste 100. Cei care aduceau cocoşii ce luptau plăteau 1.000 de dolari, iar valoarea pariurilor era cuprinsă între 10.000 şi 18.000 de dolari. Banii erau luaţi de proprietarul cocoşului câştigător, cu excepţia unui comision de 10%, care le revenea arbitrilor.

Potrivit procurorului Stephen Peifer, guvernul recomandă trei ani de eliberare condiţionată pentru ambii soţi, dar judecătorul Michael Mossman va avea ultimul cuvânt de spus când va da verdictul în acest caz, la 22 octombrie.

Soţii Walker au participat miercuri la audieri separate, dar şi-au zâmbit când s-au văzut la tribunal, notează Reuters.

Conform Associated Press, prinţesa Irina a recunoscut în judecătorului Michael Mosman că a obţinut profit dintr-o operaţiune ilegală de pariuri în care cocoşi care aveau cuţite legate de picioare se luptau până la moarte. "Am asigurat mâncare şi băutură în acest loc, domnule judecător", a spus ea în instanţă.

×
Subiecte în articol: principesa irina acuzatii lupte de cocosi