x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințesa Mako a Japoniei se căsătorește cu iubitul ei, dar își pierde statutul regal

Prințesa Mako a Japoniei se căsătorește cu iubitul ei, dar își pierde statutul regal

26 Oct 2021   •   09:40
Prințesa Mako a Japoniei se căsătorește cu iubitul ei, dar își pierde statutul regal
Sursa foto: flickr.com

Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei din facultate, Kei Komuro - pierzându-și astfel statutul regal, relatează BBC.

În conformitate cu legislația japoneză, femeile din familia imperială își pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând, dar nu și bărbații.

De asemenea, prințesa a renunțat la ritualurile obișnuite ale unei nunți regale și a refuzat plata oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie.

Mako este prima femeie din familia regală care a renunțat la ambele prerogative.

Se așteaptă ca, după căsătorie, cuplul să se mute în SUA, unde Komuro lucrează ca avocat. Mutarea a atras inevitabile comparații cu familia regală britanică Meghan Markle și Prințul Harry, ceea ce le-a adus porecla "Harry și Meghan ai Japoniei".

La fel ca Meghan Markle, Komuro a fost supus unei examinări intense de când a fost anunțată relația sa cu prințesa Mako. Cel mai recent a fost criticat pentru că a purtat coadă de cal când s-a întors recent în Japonia. Unii au considerat coafura sa nepotrivită pentru cineva care urma să se căsătorească cu o prințesă.

Prințesa Mako a părăsit marți reședința sa din Tokyo pentru a-și înregistra căsătoria, înclinându-se de mai multe ori în fața părinților ei, prințul moștenitor Fumihito și prințesa moștenitoare Kiko. De asemenea, ea și-a îmbrățișat sora mai mică înainte de a pleca, a relatat agenția de știri Kyodo.

Mako s-a logodit cu Komuro în 2017, iar cei doi urmau să se căsătorească în anul următor. Dar căsătoria a fost amânată în urma unor știri despre problemele financiare ale mamei lui Komuro - se pare că aceasta ar fi luat un împrumut de la fostul ei logodnic și nu i l-ar fi rambursat.

Palatul a negat că întârzierea ar avea legătură cu acest lucru, deși prințul moștenitor Fumihito a declarat că era important ca problemele financiare să fie rezolvate înainte de căsătorie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: printesa mako