x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințul Andrew al Marii Britanii îi aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Andrew al Marii Britanii îi aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a

18 Sep 2022   •   18:25
Prințul Andrew al Marii Britanii îi aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Hepta

Prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta, i-a adus duminică un omagiu mamei sale, spunând că va prețui pentru totdeauna dragostea, compasiunea, grija și încrederea ei, scrie Reuters.

Acesta s-a adresat în declarația sa folosind apelativele: „Mami, Mamă, Majestate”, reflectând cele trei roluri pe care Elisabeta a II-a le-a îndeplinit în timpul domniei sale de 70 de ani.

Andrew, care este și duce de York, a spus că îi vor lipsi „intuiția, sfaturile și umorul” mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

„Mami, dragostea ta pentru un fiu, compasiunea ta, grija ta, încrederea ta le voi prețui pentru totdeauna”, a spus el.

Despre Andrew s-a spus că era fiul preferat al Reginei, dar a căzut în dizgrație, fiind lipsit de titlul de „Alteță Regală” și înlăturat de la îndatoririle regale din cauza unui scandal legat de prietenia sa cu finanțistul american Jeffrey Epstein, un infractor sexual condamnat. El nu a fost acuzat de nicio infracțiune penală și a negat orice abatere.

Prințul, în vârstă de 62 de ani, a spus că mama sa are „cunoștințe și înțelepciune infinită, fără limite”.

„Pe măsură ce cartea noastră de experiențe se închide, o alta se deschide, iar eu te voi ține pentru totdeauna aproape de inima mea cu cea mai profundă dragoste și recunoștință și voi păși cu bucurie în cele ce urmează cu tine ca ghid”.

Elisabeta, care a murit pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, va fi onorată de zeci de lideri mondiali și membri ai familiei regale din întreaga lume în cadrul unor funeralii de stat ce se vor d esfășura pe 19 septembrie la Londra.

 

×
Subiecte în articol: print andrew