x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Maha Vajiralongkorn, posibilul succesor la tronul Thailandei, ar putea aduce un aer "nonconformist"

Prinţul Maha Vajiralongkorn, posibilul succesor la tronul Thailandei, ar putea aduce un aer "nonconformist"

15 Oct 2016   •   03:00
Prinţul Maha Vajiralongkorn, posibilul succesor la tronul Thailandei, ar putea aduce un aer "nonconformist"

Pe fondul incertitudinilor legate de viitorul Thailandei după decesul regelui Bhumibol Adulyadej (88 de ani), survenit joi, o fotografie cu prinţul Maha Vajiralongkorn, posibilul succesor la tron, lasă să se înţeleagă faptul că ţara va avea parte de un viitor care ar putea ieşi din tipare.

Nonconformistul prinţ Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, şi-a făcut apariţia recent în Munchen, purtând un maiou rulat în sus, jeanşi largi şi sandale şi cu tatuajele la vedere - despre care jurnaliştii de la The Guardian susţin, într-un articol publicat joi, că ar fi false.

Spre deosebire de tatăl său, prinţul este considerat un "playboy" de presa internaţională şi are o reputaţie descrisă drept ''bizară''.

Thailanda are reguli strice cu privire la datele legate de familia regală şi rareori se întâmplă să se scurgă informaţii în public. Însă, în 2007, o parte dintre secretele lui Vajiralongkorn au fost expuse când cea de-a treia sa soţie, Srirasmi, fostă chelneriţă, apare topless într-un clip video filmat la petrecerea ocazionată de ziua sa de naştere, mâncând tort alături de câinele lui Vajiralongkorn, Foo Foo.

Srirasmi s-a despărţit de prinţ după ce a fost dată afară din Palatul Regal, în decembrie, mai arată sursa citată care menţionează că Vajiralongkorn a comandat încarcerarea părinţilor acesteia pentru doi ani şi jumătate pentru ''defăimare adusă Casei Regale''.

În timpul căsniciei cu prima nevastă, o verişoară a sa, se pare că prinţul ar fi devenit tatăl a cinci copii cu amanta de la acea vreme, cu care s-a căsătorit ulterior. Mai târziu, ar fi renunţat şi la aceasta şi ar fi forţat-o să fugă din ţară, mai menţionează sursa citată.

În ciuda faptului că Vajiralongkorn are cele mai mari şanse să fie cel care va succeda la tron, există voci care şi-au exprimat speranţa că sora sa mai tânără, prinţesa Maha Chakri Sirindhorn, va fi cea care îi va lua locul regelui. Însă femeile nu au dreptul la acest statut.

Bhumibol Adulyadej a încetat din viaţă după 70 de ani de domnie, până la decesul său el fiind cel mai în vârstă monarh din lume în exerciţiu. Fiul său a cerut ''un termen'' înainte de a-i succeda, lăsând Thailanda într-o perioadă de mare incertitudine, notează la rândul său AFP. AGERPRES

×