x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William, trimis în misiune pe insulele Falkland

Prinţul William, trimis în misiune pe insulele Falkland

11 Noi 2011   •   06:06
Prinţul William, trimis în misiune pe insulele Falkland

Printul William va fi detasat in februarie in insulele Falkland, in calitate de pilot de cautare si salvare pe un elicopter, a anuntat Ministerul britanic al Apararii.

Aceasta misiune, care face parte din "rotatiile normale ale echipajelor", se inscrie in cadrul antrenamentului printului si al "derularii carierei de pilot de cercetare si salvare in cadrul Royal Air Force (RAF)", subliniaza comunicatul ministerului.

Printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii dupa tatal sau, printul Charles, va face parte dintr-un echipaj de patru persoane mobilizat in insulele Falkland din februarie pana in martie. El nu va avea in aceasta perioada nici o functie oficiala legata de statutul sau de membru al familiei regale, anunta AP, citata de Agerpres.

"O mobilizare de sase saptamani in Falkland este obisnuita pentru acesti piloti, in acest stadiu al carierei lor", mai spune comunicatul oficial.

Pilotii de cercetare si salvare din cadrul RAF "ofera sprijin fortelor britanice in insulele din Atlanticul de sud", precum si "populatiei insulare si navelor care navigheaza in aceasta zona", atunci cand pot, adauga textul.

In pofida infrangerii sale intr-un razboi soldat cu moartea a 649 de soldati argentinieni si a 255 de militari britanici in 1982, Argentina continua sa revendice aceste insule situate la 500 de kilometri de coastele sale, dar controlate din 1833 de Marea Britanie sub numele Falkland.

Printul William, care s-a casatorit in aprilie 2011 cu Kate Middleton, este pilot de elicopter de salvare. El este stationat la o baza a Royal Air Force de pe insula Anglesey, in nordul Tarii Galilor.

×