x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul combatanților Azov va începe la Mariupol în perioada următoare

Procesul combatanților Azov va începe la Mariupol în perioada următoare

11 Aug 2022   •   20:30
Procesul combatanților Azov va începe la Mariupol în perioada următoare
Sursa foto: Hepta

Procesul membrilor grupării Azov va începe în această lună, a anunțat șeful administrației pro-ruse din Donețk. Acesta s-ar putea desfășura în orașul Mariupol, scrie Reuters.

"Primul proces va avea loc probabil la Mariupol şi va fi organizat înainte de sfârşitul verii", a spus Denis Puşilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk. El a precizat că la proces va fi permis accesul presei și a reprezentanților internaționali. "Sarcina este să organizăm procesul cât mai deschis, pentru ca nimeni să nu aibă îndoieli".

La închisoarea Olenivka, din regiunea Doneţk, au fost uciși 53 de prizonieri de război ucraineni, inclusiv combatanţi Azov, la 29 iulie, ca urmare a unor bombardamente pentru care cele două părți se acuză reciproc. 

Regimentul Azov este o organizație de orientare nazistă, care a fost intergată în Garda Națională a Ucrainei. Combatanții au devenit cunoscuți prin rezistența de mai multe săptămâni în combinatul Azovstal, în fața asediului forțelor ruse. Ei au sfârșit prin a se preda în luna mai 2022. 

Curtea Supremă a Rusiei a declarat gruparea drept organizație teroristă. Kievul cere ca membrii Azov să fie considerați prizonieri de război și să fie tratați potrivit Convenției de la Geneva. 

De cealaltă parte, autoritățile ucrainene au judecat și condamnat soldați ruși pentru crime de război și spune că luptătorii Azov s-ar fi reformat. 



 

×
Subiecte în articol: azov mariupol