x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul pedofilului

Procesul pedofilului

de Anca Aldea    |    17 Iul 2007   •   00:00
Procesul pedofilului
Sursa foto: TONY AVELAR/

Un milionar american, care s-a plimbat o vreme şi prin Romănia, unde şi-a găsit chiar partener "de afaceri", este judecat in Statele Unite pentru abuz sexual la adresa unor minori din Republica Moldova.

Un milionar american, care s-a plimbat o vreme şi prin Romănia, unde şi-a găsit chiar partener "de afaceri", este judecat in Statele Unite pentru abuz sexual la adresa unor minori din Republica Moldova.

Procesul lui Anthony Mark Bianchi (44 de ani), arestat in 2003 pentru "turism sexual" in ţările din lumea a treia, a inceput ieri in oraşul american Philadelphia. Dacă va fi găsit vinovat pentru abuzarea adolescenţilor din Republica Moldova, Bianchi ar putea fi condamnat la 20 de ani de inchisoare.

MARTORII-CHEIE. Mark Geragos, avocatul milionarului, i-a adus ca martori pe opt tineri din Republica Moldova, care ar fi fost molestaţi de Bianchi, informează publicaţia online Philadelphia Inquirer. Adolescenţii provin din familii extrem de sărace din Trebujeni, un sat de peste Prut, unde Bianchi şi partenerul său Ion Gusin, un cunoscut proxenet romăn, işi căutau victime printre minori. Americanul a cumpărat un internat la Trebujeni. Aici intreţinea relaţii sexuale cu adolescenţii, după ce, in prealabil, ii plimba la biliard, la piscină şi la bowling. Procurorul Michael Levy susţine că Bianchi a avut relaţii sexuale cu cinci băieţi şi a incercat să mai seducă trei adolescenţi, insă fără succes. El a păcălit un alt băiat in timpul unei vizite in Romănia, oferindu-i vin in schimbul unei partide de sex. Un alt tănăr ar fi primit bani, adidaşi şi un scuter pentru a-i satisface americanului pornirile bolnăvicioase.

Avocatul milionarului, care susţine că Gusin şi-a recunoscut partea de vină după ce a fost torturat de poliţia moldoveană, va incerca să demonstreze că Bianchi este victima "şantajului şi a extorcării sătenilor din Trebujeni".

Condamnatul

Anthony Mark Bianchi, proprietarul unui motel in SUA, a fost arestat in 2003, alături de alte 47 de persoane, pentru turism sexual in ţări sărace. In 2000, milionarul american a fost arestat şi acuzat la Moscova că a făcut sex cu trei minori, ademeniţi intr-o gară din oraş. Bianchi a primit atunci trei ani de inchisoare, dar a fost eliberat după o amnistie generală.

×
Subiecte în articol: externe bianchi