x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul pentru agresiune sexuală al lui Bill Cosby începe luni în Pennsylvania

Procesul pentru agresiune sexuală al lui Bill Cosby începe luni în Pennsylvania

05 Iun 2017   •   21:00
Procesul pentru agresiune sexuală al lui Bill Cosby începe luni în Pennsylvania

Mult aşteptatul proces pentru agresiune sexuală al actorului american de culoare Bill Cosby este programat să înceapă luni în statul 
Pennsylvania, relatează DPA. 

Actorul de 79 de ani este acuzat de agresiune sexuală în formă agravată, după ce o femeie l-a acuzat că a drogat-o şi a abuzat-o sexual în locuinţa lui în 2004. 

Cosby ar urma să compară în faţa instanţei la Norristown, Pennsylvania, pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de Andrea Constand, o fostă angajată a Universităţii Temple din Philadelphia, unde a absolvit actorul. Potrivit AFP, cazul lui Andrea Constand este singurul în care faptele nu s-au prescris. 

Procesul ar urma să dureze două săptămâni, iar Bill Cosby a anunţat deja că nu va depune mărturie. 

Juriul este format din şapte bărbaţi şi cinci femei cu vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani. Dacă va fi găsit vinovat, Cosby ar putea fi condamnat la mai mulţi ani de închisoare. 

În 2005, procurorii au decis să nu declanşeze o procedură penală împotriva lui Cosby. Andrea Constand l-a urmărit în instanţă în civil pe actor, dar procesul s-a încheiat după un acord în anul următor. 

Dosarul penal a fost redeschis în 2015, după ce mai multe zeci de femei l-au acuzat de agresiuni sexuale pe Cosby, după un tipar similar cu cel din cazul lui Constand. 

Potrivit documentelor tribunalului, actorul a recunoscut în depoziţia dată în cazul Constand că obţinuse sedativul Quaaludes pe care i l-a dat femeii cu care dorea să aibă relaţii sexuale, dar a insistat că totul s-a petrecut cu acordul ei. 

Procesul reprezintă o cădere în dizgraţie pentru actorul de comedie afro-american care şi-a început cariera făcând stand-up în anii 1960. Celebritatea i-a fost adusă de rolul din serialul TV "I Spy", pentru care a primit un premiu Emmy, primul acordat unui actor de culoare. 

Marele său succes a fost sitcomul "The Cosby Show", difuzat între 1984 şi 1992, în care juca rolul lui Cliff Huxtable, medic şi tată de familie într-o familie de culoare.AGERPRES

×