x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorii francezi investighează un deces legat de E. coli la o fabrică de pizza Nestle

Procurorii francezi investighează un deces legat de E. coli la o fabrică de pizza Nestle

13 Mai 2022   •   10:20
Procurorii francezi investighează un deces legat de E. coli la o fabrică de pizza Nestle

Procurorii francezi au lansat o anchetă penală preliminară după ce infecțiile cu E. coli legate de o fabrică de pizza pentru marca Buitoni a Nestle ar fi putut duce la moartea unei persoane, relatează Reuters.

O anchetă a fost deschisă joi pentru acuzații de ucidere involuntară a unei persoane, rănirea altor 14 și încălcări ale cerințelor de siguranță alimentară, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Paris.

Nestle France nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

"Directorii Nestle și Buitoni trebuie să fie aduși în fața justiției și ar fi intolerabil să se ascundă această afacere sub preș", a declarat Pierre de Buisson, unul dintre avocații familiilor victimelor.

Copiii care au mâncat pizza contaminată au suferit leziuni cerebrale, cardiace și pulmonare, a adăugat el, fără alte detalii.

Sante Publique France, un organism al Ministerului Sănătății care a investigat epidemia, a declarat la 10 mai că în total au fost confirmate 56 de cazuri de E.coli, aproape toate victimele având vârste cuprinse între un an și 17 ani.

Escherichia coli, sau bacteria E.coli, trăiește în mod normal în intestinele oamenilor și animalelor sănătoase. Deși multe tulpini ale bacteriei sunt inofensive, anumite tulpini pot provoca crampe abdominale severe, diaree cu sânge și vărsături.

Compania italiană Buitoni, care produce tăiței, sosuri pentru paste și pizza și care a fost achiziționată de gigantul alimentar elvețian Nestle în anii 1980, a emis o rechemare a liniei de pizza Fraich'Up după ce au fost detectate primele cazuri de E. coli în luna martie.

"Până în prezent, originea bacteriilor prezente în pizza Fraich'Up este încă necunoscută", a declarat Buitoni într-un comunicat.

Foști angajați ai fabricii de pizza unde au apărut cazurile au povestit presei franceze despre condițiile de igienă catastrofale.

"Ieși cu pantofii să fumezi și te întorci (în fabrică) cu ei. Oamenii nu se spălau pe mâini", a declarat un fost angajat, care a vorbit sub protecția anonimatului, citat de ziarul francez Liberation.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: e. coli