x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorii auto deschid uzinele din Germania săptămâna viitoare

Producătorii auto deschid uzinele din Germania săptămâna viitoare

16 Apr 2020   •   15:47
Producătorii auto deschid uzinele din Germania săptămâna viitoare

Mai mulţi producători auto vor relua săptămâna viitoare producţia la unele uzine din Germania, după ce autorităţile de la Berlin au relaxat restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite Reuters. Printre aceștia se află Volkswagen și Mercedes Benz.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania s-a atins un "succes intermediar fragil" în această țară, în lupta împotriva pandemiei, iar ieşirea din izolare va începe săptămâna următoare cu o redeschidere parţială a magazinelor. Școlile se vor deschide pe 4 mai. 

Germania nu a interzis producţia de automobile, însă activitatea uzinelor nu a mai putut continua după ce autorităţile au restricţionat libertatea de circulație şi au închis reprezentanţele auto.

Volkswagen va relua producţia auto la uzinele din Zwickau, Germania, şi Bratislava, Slovacia, la data de 20 aprilie.

Uzinele din Rusia, Spania, Portugalia şi SUA vor relua producţia din 27 aprilie.

În luna mai se vor deschide uzinele din Africa de Sud, Argentina, Brazilia şi Mexic.

"După deciziile adoptate de guvernul federal şi de autorităţile locale, precum şi după relaxarea restricţiilor în alte state europene, sunt îndeplinite condiţiile pentru o reluare treptată a producţiei", a declarat directorul operaţional Volkswagen, Ralf Brandstaetter.

Compania a modificat procesul de producţie pentru a se asigura că muncitorii pot păstra o distanţă de 1,5 metri.

Daimler AG, grupul care deţine constructorul auto Mercedes-Benz, a anunţat că uzinele sale de la Hamburg, Berlin şi Untertuerkheim vor relua producţia săptămâna viitoare.

În prima fază, acestea vor funcţiona într-un singur schimb, iar uzinele de la Sindelfingen şi Bremen se vor pregăti pentru reluarea producţiei.

Un purtător de cuvânt de la Ford a declarat că cel mai probabil compania va relua producţia în Germania începând cu 4 mai.

Producătorul auto BMW a decis anterior să suspende producţia până la finele lunii aprilie.

Groupe Renault România a anunţat că la uzinele Dacia de la Mioveni se va relua progresiv producţia începând din 21 aprilie, iar din 4 mai se revine la activitatea normală.

Ford România a informat că majoritatea angajaţilor de la fabrica din Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, în condiţiile în care suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford la nivel european a fost prelungită până la 4 mai.

×