x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorul TV Simon Cowell şi Heather Mills, implicaţi în scandalul Panama Papers

Producătorul TV Simon Cowell şi Heather Mills, implicaţi în scandalul Panama Papers

07 Apr 2016   •   13:44
Producătorul TV Simon Cowell şi Heather Mills, implicaţi în scandalul Panama Papers

Producătorul TV Simon Cowell şi Heather Mills - fosta soţie a cântăreţului Paul McCartney - sunt implicaţi în scandalul Panama Papers, după ce numele lor au fost asociate cu cabinetul de avocatură Mossack Fonseca, informează New Musical Express.

Presa internaţională a dezvăluit identităţile mai multor personalităţi şi celebrităţi care au utilizat companii offshore din motive fiscale.

The Guardian raportează că Simon Cowell este acţionar unic la două companii din Insulele Virgine britanice (BVI), denumite Southstreet Limited, înfiinţată în februarie 2007, şi Eaststreet Limited, înfiinţată în octombrie 2007. 

Companiile au fost înfiinţate într-o perioadă în care Simon Cowell intenţiona să achiziţioneze două terenuri în Barbados, unde îşi petrece, de obicei, vacanţele. 

Proiectele de amenajare a celor două parcele au fost grav afectate de dispute financiare, iar lucrările de construcţie au rămas mult în urma programului stabilit iniţial. Niciuna dintre cele două companii înfiinţate de Simon Cowell nu a fost utilizată, iar ambele sunt în prezent inactive.

Avocatul lui Cowell a făcut următarea precizare: ”Companiile nu au fost înfiinţate de clientul meu, ci de contabili care acţionează în numele lui, ca un reprezentant comun pentru investitor străin care doreşte să achiziţioneze o proprietate din Barbados”. 

”Clientul meu, însă, a preferat să le achiziţioneze într-o manieră transparentă, în nume propriu. De aceea, companiile nu au fost utilizate niciodată pentru niciun fel de activitate. Pot, de asemenea, să vă confirm în numele clientului meu că el nu s-a folosit de niciun fel de offshore pentru niciun fel de scopuri ilicite”, a adăugat el. 

Simon Cowell a spus că plăteşte taxe peste tot în lume: ”De fiecare dată când sunt criticat pentru ceea ce fac, spun întotdeauna «ei bine, măcar îmi plătesc taxele», iar această frază ajută. De fapt, sunt foarte mândru de asta, atât aici (în Marea Britanie, n.r.), cât şi peste tot în lume”.

Heather Mills a fost şi ea implicată în acest scandal, iar The Guardian afirmă că fosta soţie a lui Paul McCartney deţine 100 de acţiune într-o companie din Insulele Virgine britanice. Un alt investitor deţine celelalte 898 de acţiuni din acea firmă. Heather Mills spune că a investit o sumă mare în acea companie, însă investiţia respectivă a eşuat. 

”Pot să vă spun cu mâna pe inimă că sunt o plătitoare de taxe foarte cinstită şi că nu veţi găsi niciodată ceva fraudulos despre mine, dacă îmi investigaţi trecutul”, a declarat Heather Mills, într-un e-mail pentru The Guardian. 

”Heather a investit 1 milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) într-o companie care intenţiona să folosească alge (în loc de peşte) pentru a extrage ulei Omega-3, conservând în acelaşi timp ecosistemul marin”, a declarat avocatul ei. 

În scandalul Panama Papers, dezvăluit duminică, sunt implicate mai multe personalităţi din domeniul culturii şi showbizului, precum regizorul de film Pedro Almodóvar şi fratele său, scenaristul şi producătorul de film Agustin Almodovar, actorul Jackie Chan şi regizorul de teatru Franco Dragone. Aceştia sunt acuzaţi că deţin averi considerabile în paradisurile fiscale.

Mai multe instituţii media au folosit documentele Mossack Fonseca pentru a expune afacerile şi conturile offshore ale elitelor politice din Franţa, Pakistan şi Arabia Saudită, precum şi ale unor staruri de film şi din sport.

Baza de date PanamaPapers conţine informaţii despre mai mult de 200.000 de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informaţiile reprezintă un amalgam de e-mailuri, copii după paşapoarte, facturi care atestă plata telefonului sau a altor utilităţi, formulare bancare şi, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: simon cowell heather mills panama papers