x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Produse Apple în valoare de un milion de euro, furate de Anul Nou. Poliţiştii se plâng că succesul gadgeturilor duce la creşterea criminalităţii

Produse Apple în valoare de un milion de euro, furate de Anul Nou. Poliţiştii se plâng că succesul gadgeturilor duce la creşterea criminalităţii

02 Ian 2013   •   14:24
Produse Apple în valoare de un milion de euro, furate de Anul Nou. Poliţiştii se plâng că succesul gadgeturilor duce la creşterea criminalităţii
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Produse Apple în valoare de un milion de euro au fost furate dintr-un magazin din Paris, în noaptea de Anul Nou, jaful venind în contextul în care poliţiştii din marile metropole ale lumii au prezentat statistici conform cărora succesul gadgeturilor a dus la o creştere semnificativă a criminalităţii.

Hoţii au spart magazinul Apple, situat în spatele Operei din Paris, în jurul orei 21.00, în noaptea de Anul Nou, plecând cu produse în valoare totală de aproximativ un milion de euro.

"Majoritatea poliţiştilor din oraş se aflau la Champs Elysees, pentru a asigura paza în timpul festivităţilor de Anul Nou. Hoţii au profitat de acest lucru", a declarat un membru al sindicatului poliţiştilor, UNSA.

Jaful vine în contextul în care autorităţile marilor metropole ale lumii au prezentat statistici din care reiese că astfel de gadgeturi au devenit foarte râvnite de hoţi, fapt care a dus la o creştere alarmantă a furturilor şi jafurilor.

Potrivit poliţiei din New York, 3.890 de produse Apple au fost furate în 2012, în acest oraş. Într-un discurs de sfârşit de an, primarul Michael Bloomberg a menţionat că, deşi numărul de omoruri a scăzut la un nivel record pentru ultimele decenii, rata de furturi, jafuri şi tâlhării în plină stradă este în creştere, hoţii orientându-se, în principal, către produsele Apple.

Şi poliţia metropolitană din Londra spune că numărul de furturi de gadgeturi este în creştere alarmantă, pe străzile capitalei Angliei.

"În general, cu cât plăteşti mai mult pentru un gadget, cu atât este mai interesant pentru hoţi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Londra. Acesta a adăugat că profilul victimelor jafurilor s-a schimbat, din cauza acestor produse.

"Hoţii s-au reorientat şi nu mai caută să fure bani, ci astfel de produse, care se vând foarte uşor la mâna a doua. De aceea victimele jafurilor nu mai sunt pensionarii care tocmai au trecut pe la bancomat, ci tinerii cărora şi se smulg telefoanele din mână sau din geantă", a spus acesta.

Londra a fost scena unui jaf similar cu cel petrecut în Paris, de Anul Nou. În octombrie, anul trecut, un grup de hoţi pe motociclete au intrat într-un magazin Apple, reuşind să fure bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de euro. 

×