x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proiecţii 3D pe statuia lui Isus din Rio de Janeiro în noaptea de Anul Nou

Proiecţii 3D pe statuia lui Isus din Rio de Janeiro în noaptea de Anul Nou

29 Dec 2018   •   19:00
Proiecţii 3D pe statuia lui Isus din Rio de Janeiro în noaptea de Anul Nou

Statuia lui Isus Mântuitorul, monument emblematic al oraşului Rio de Janeiro şi al Braziliei, va fi iluminată cu proiecţii 3D pentru a marca sărbătoarea Anului Nou, spectacol la care sunt aşteptate să asiste 2,7 milioane de persoane pe plaja Copacabana, potrivit AFP.

Graţie unei tehnici denumite ''videomapping'' (proiecţia de lumini pe clădiri), statuia lui Isus, care domină oraşul de pe înălţimile muntelui Corcovado, va părea că se întoarce şi îşi întinde braţele către cartierele situate în spatele său.

Celebra statuie, care măsoară 38 de metri în înălţime, va transmite, de asemenea, ''un mesaj de pace'' în limbajul semnelor cu ajutorul proiecţiilor, a precizat municipalitatea.

La o distanţă de câţiva kilometri, celebra plajă Copacabana va fi iluminată timp de 14 minute de focurile de artificii care încep la miezul nopţii.

Milioanele de petrecăreţi aflaţi pe plajă, cea mai mare parte purtând haine albe, vor avea prilejul de a asista la un concert al muzicianului Gilberto Gil şi al tinerei cântăreţe de funk carioca, Ludmilla.

Măsurile de securitate vor fi sporite, fiind mobilizaţi 1.774 de poliţişti municipali, cu 67% mai mulţi decât anul trecut în aceeaşi perioadă.AGERPRES

×