x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Propunere pe jumatate aprobata - Romanii, in Statele Unite fara vize

Propunere pe jumatate aprobata - Romanii, in Statele Unite fara vize

de Delia Zahareanu    |    17 Feb 2007   •   00:00

Romanii se apropie cu inca un pas important de momentul in care vor calatori in SUA fara vize. Comitetul pentru Securitate Interna si Afaceri Guvernamentale al Senatului american a aprobat miercuri revizuirile propuse de senatorul George Voinovich.

Romanii se apropie cu inca un pas important de momentul in care vor calatori in SUA fara vize. Comitetul pentru Securitate Interna si Afaceri Guvernamentale al Senatului american a aprobat miercuri revizuirile propuse de senatorul George Voinovich. Romanii se apropie cu inca un pas important de momentul in care vor calatori in SUA fara vize. Comitetul pentru Securitate Interna si Afaceri Guvernamentale al Senatului american a aprobat miercuri revizuirile propuse de senatorul George Voinovich (foto) prin care tarile est-europene aliate cu SUA in razboiul antitero nu vor avea nevoie de vizele Departamentului de Stat pentru a intra pe teritoriul american, informeaza biroul de presa al congressmanului.

Propunerea legislativa urmeaza sa fie supusa votului in Senat si in Camera Reprezentantilor, iar in cazul in care este aprobata de Congres, ea va fi promulgata de presedinte, urmand ca, dupa acest pas, sa intre efectiv in vigoare.

Programul regimului preferential de vize pentru aliatii SUA a fost creat in 1986. In cadrul acestui program care scuteste de viza pe aliatii apropiati ai SUA, cetatenii tarilor aliate pot petrece pana la 90 de zile pe teritoriul american, fara sa aiba nevoie de vize. Pana in prezent sunt 27 de state aliate care nu au nevoie de stampilele Departamentului de Stat pentru ca cetatenii lor sa viziteze SUA, insa din 1999 Statele Unite nu au mai adaugat nici o tara pe aceasta lista.

×
Subiecte în articol: externe