x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Propunere: UE în locul Franței

Propunere: UE în locul Franței

29 Noi 2018   •   22:50
Propunere: UE în locul Franței
Sursa foto: Benoit BOURGEOIS

Vicecancelarul german, Olaf Scholz, a susţinut ieri că locul de membru permanent al Franţei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU ar trebui să se transforme într-un loc european, astfel încât UE să „vorbească pe o singură voce”.

„Dacă luăm Uniunea Europeană în serios, ea ar trebui să vorbească pe o singură voce în cadrul Consiliului de Securitate al ONU (...) Pe termen mediu, locul Franţei s-ar putea transforma în locul UE”, a declarat Olaf Scholz, care deţine şi funcţia de ministru de Finanţe, într-un discurs despre viitorul Europei, susținut la Berlin. În schimb, postul separat de şef al delegaţiei UE la ONU ar putea reveni permanent unui francez, a spus Scholz. Vicecancelarul german a recunoscut totuşi că un astfel de proiect nu ar fi uşor de implementat. „Sunt foarte conştient de faptul că trebuie dusă muncă de convingere pe lângă Paris”, a spus el. Dezbaterea în Germania cu privire la un loc european în Consiliul de Securitate al ONU nu este nouă, dar a fost redeschisă în mod spectaculos de Scholz.

„Franţa şi Germania acţionează acum împreună în această situaţie, însă un astfel de loc european ar permite să trecem într-o nouă fază”, a declarat vicecancelarul Olaf Scholz.

 

 

 

×