x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest în Elveția împotriva restricțiilor anti COVID-19. Altercații între manifestanți și polițiști

Protest în Elveția împotriva restricțiilor anti COVID-19. Altercații între manifestanți și polițiști

24 Sep 2021   •   10:23
Protest în Elveția împotriva restricțiilor anti COVID-19. Altercații între manifestanți și polițiști

Un protest neautorizat s-a desfășurat, joi seară, la Berna, capitala Elveţiei. Peste o mie de oameni au ieșit în stradă pentru a-și exprima opoziția față de restricțiile anti COVID-19. Au avut loc altercaţii între poliţişti şi participanţi.

„Au avut loc altercaţii în cursul marşului. Au fost aprinse dispozitive pirotehnice şi au fost aruncate obiecte în direcţia forţelor de intervenţie. A trebuit să folosim gloanţe de cauciuc”, a indicat într-un mesaj pe Twitter poliţia cantonală din Berna.

Nu este prima rezoltă socială împotriva măsurilor anti-pandemie. Săptămâna trecută, tot la Berna, mai mulţi manifestanţi au încercat să treacă peste gardul instalat pentru a proteja Palatul Federal, sediul guvernului şi parlamentului. Poliţia a folosit un tun cu apă, gloanţe de cauciuc şi gaze iritante.

În timpul marşului, protestatarii au scandat „Libertate!”. „Toţi împreună pentru libertate!” s-a putut citi pe o pancartă, în timp ce multe persoane au fluturat drapelul elveţian.

Recent, Elveţia a înăsprit măsurile împotriva COVID-19, extinzând, începând cu 13 septembrie, obligaţia certificatului sanitar pentru a intra într-un restaurant sau într-un bar, dar şi pentru a vedea o expoziţie, un film sau un eveniment sportiv în interior.

Certificatul poate fi obţinut fie prin dovada vaccinării sau imunizării, fie printr-un test PCR sau antigen negativ.

Potrivit datelor raportate de Oficiul federal al Sănătăţii, numai 54,38% din populaţia eligibilă este complet vaccinată, mult mai puţin decât în alte ţări europene. Aproximativ 10.600 de persoane au murit de COVID-19 în Elveţia, o ţară cu circa 8,6 milioane de locuitori.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: elvetia protest COVID restricţii