x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente la Dublin, după înjunghierea a trei copii și doi adulți

Proteste violente la Dublin, după înjunghierea a trei copii și doi adulți

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   07:41
Proteste violente la Dublin, după înjunghierea a trei copii și doi adulți

Străzile din Dublin erau „în mare parte calme" cu puțin timp înainte de miezul nopții, a relatat televiziunea publică irlandeză RTE, citând poliția. O operațiune majoră este în curs de desfășurare pentru a restabili ordinea în oraș după atac și proteste, potrivit CNN.

Anterior, protestatarii s-au luptat cu polițiștii din Dublin și au incendiat mașini de poliție. De asemenea, un bărbat a fost văzut la protest ținând o pancartă pe care scria „Irish Lives Matter", iar unii protestatari au scandat sloganuri anti-imigranți.

Drew Harris, comisarul al Poliției irlandeze a condamnat ciocnirile numindu-le „scene rușinoase". El le-a pus pe seama unei „grupări de huligani, condusă de ideologia de extremă dreapta". Harris le-a cerut subordonaților să facă arestări ca răspuns la violențe.

„Le cerem oamenilor să acționeze în mod responsabil, să nu asculte dezinformările și zvonurile care circulă pe rețelele de socializare. Faptele sunt în curs de stabilire, dar faptele nu sunt clare, iar multe dintre zvonuri și insinuări sunt răspândite în scopuri răuvoitoare", a transmis polițistul.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reținut fiind bănuit că vineri, în jurul prânzului, a înjunghiat mai multe persoane, inclusiv o fată de 5 ani, care are răni grave. Poliția nu a dezvăluit naționalitatea suspectului. Incidentul a avut loc în Parnell Square, în centrul orașului, în apropierea unei școli.

O fată de 6 ani a suferit răni mai puțin grave și rămâne în spital, în timp ce un băiat de 5 ani a fost deja externat. O femeie în vârstă de 30 de ani și un bărbat de 50 de ani se află și ei la spital, fiind tratați pentru răni grave, a precizat poliția.

Poliția irlandeză a anunțat că nu ia în considerare terorismul ca motiv pentru „atacul grav" din oraș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dublin

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dublin proteste violente