x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încălzirea globală produce dezastre: Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial au murit după ce gheața s-a topit

Încălzirea globală produce dezastre: Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial au murit după ce gheața s-a topit

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   00:40
Încălzirea globală produce dezastre: Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial au murit după ce gheața s-a topit
Sursa foto: Hepta

Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial, aflați într-o regiune din Antarctica, au murit după ce gheața s-a topit și au căzut în apă. Specialiștii susțin că de vină este schimbarea climei, potrivit BBC.

Gheața pe care erau așezate coloniile de pinguini s-a topit înainte ca puii să-și dezvolte complet penele impermeabile necesare pentru a înota în ocean. Cel mai probabil, păsările s-au înecat sau au murit de frig.

Specialiștii estimează că astfel au murit până la 10.000 de pui de pinguin imperial.

Evenimentul a avut loc la sfârșitul anului 2022, în vestul continentului, într-o zonă apropiată de Marea Bellingshausen. Specialiștii au făcut estimarea după ce au analizat imaginile din satelit.

Ei spun că situația se va înrăutăți în viitor și cred că peste 90% din coloniile de pinguini imperiali vor dispărea până la sfârșitul secolului.

„Pinguinii imperiali depind de gheața de mare pentru ciclul lor de reproducere, este platforma stabilă pe care o folosesc pentru a-și crește puii. Dar dacă această gheață nu este atât de extinsă pe cât ar trebui sau se sparge mai repede, aceste păsări au probleme", a explicat Peter Fretwell, de la British Antarctic Survey, pentru BBC News.

Stratul de gheață din Antarctica s-a redus în mod alarmant în ultima perioadă din cauza încălzirii climei de pe glob.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×