x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Puternică explozie în centrul Ierusalimului: un mort şi 39 de răniţi - video

Puternică explozie în centrul Ierusalimului: un mort şi 39 de răniţi - video

de Marina Constantinoiu    |    23 Mar 2011   •   15:27
Puternică explozie în centrul Ierusalimului: un mort şi 39 de răniţi  - video
Sursa foto: /AFP

Un atentat cu bombă a zguduit miercuri Ierusalimul, ucigând o femeie în vârstă de 59 de ani şi rănind alte 39 de persoane (cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani), dintre care două grav, în apropiere de principala autogară a oraşului, relatează AFP.

 

Atentatul are loc într-un moment în care violenţele s-au intensificat la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, care se află sub controlul islamiştilor palestinieni din mişcarea Hamas.

 

"Explozia s-a produs în apropierea unei staţii de autobuz, unde se aflau două autobuze oprite, având la bord mai mulţi pasageri. Se pare că bomba a fost ascunsă într-o geantă care a fost amplasată în apropierea unei cabine telefonice", a declarat şeful poliţiei din Ierusalim, Aaron Franco. "39 de persoane au fost rănite, două sunt în stare gravă, altre 9 sunt mai puţin grav, iar restul uşor rănite", a mai precizat acesta. Ynetnews.com precizează în zonă au fost perturbate comunicaţiile telefonice.

 

Potrivit ministrului israelian al Securităţii Interne, Yithzak Aharonovitch, bomba a fost ascunsă într-o geantă depusă lângă un chioşc. Unul dintre cele două autobuze afectate de explozie se îndrepta spre colonia evreiască Maale Adumim, din Cisiordania.

 

Primarul oraşului Ierusalim, Nir Barkat, a declarat, potrivit ynetnews.com, că una dintre persoanele rănite în atentat apucase să sune la poliţie şi să anunţe că există un pachet suspect la faţa locului, dar în momentul apelului s-a produs explozia.

 

Poliţia a încercuit zona şi a lansat operaţiuni de căutare de alte posibile dispozitive explozibile, cu ajutorul câinilor dresaţi pentru astfel de căutări. "Constatăm o escaladare pe toate fronturile. Israelul va trebui să acţioneze pentru a-i anihila pe terorişti", a comentat ministrul de Interne Eli Yishai.

 

Este vorba despre primul atac cu bombă de la venirea la putere a premierului Benjamin Netanyahu, în 2009. Potrivit primelor elemente ale anchetei, bomba cântărea între unul şi două kilograme.

Premierul palestinian Salam Fayyad a condamnat atantatul de la Ierusalim, calificându-l drept "operaţiune teroristă". "Condamn în termenii cei mai fermi această operaţiune teroristă, oricare ar fi autorii ei", a afirmat Fayyad într-un comunicat citat de France Presse. La rândul său, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a condamnat atentatul, relatează Ynetnews.com.

 

×
Subiecte în articol: Israel Ierusalim ynetnews.com mahane yehuda