x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a discutat cu premierul Republicii Moldova şi speră la paşi pozitivi în relaţiile bilaterale

Putin a discutat cu premierul Republicii Moldova şi speră la paşi pozitivi în relaţiile bilaterale

17 Sep 2016   •   17:00
Putin a discutat cu premierul Republicii Moldova şi speră la paşi pozitivi în relaţiile bilaterale

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a discutat cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, exprimându-şi speranţa că vor fi făcuţi paşi pozitivi în planul cooperării bilaterale, informează agenţia de presă TASS.

"Republica Moldova trebuia să fie următorul preşedinte în exerciţiu al Comunităţii Statelor Independente (CSI). Însă, dat fiind acele probleme despre care ştim cu toţii şi pe care dorim ca Republica Moldova să le depăşească, am avut ieri (vineri) şi azi (sâmbătă) o discuţie foarte bună cu premierul Republicii Moldova. Sper că vom stabili un dialog de lucru pozitiv, vom vedea ce va ieşi din asta", a spus Putin, la finalul vizitei sale în Kârgâstan, unde vineri s-au încheiat lucrările Consiliului şefilor de stat de şi de guvern ai ţărilor membre în CSI.

Putin a subliniat că ar dori să se ajungă la un consens în relaţiile cu Republica Moldova. "Însă, în format bilateral nu mai putem face acest lucru, pentru că Republica Moldova a semnat acordul cu UE. De aceea, avem desigur nevoie de participarea Comisiei Europene, dar să sperăm că vom ajunge la unele decizii pozitive", a declarat liderul rus.

Relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova s-au răcit considerabil după ce guvernul de la Chişinău a semnat în 2014 Acordul de asociere cu UE.

Sursa: AGERPRES

×