x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin către Narenda Mori: Rusia va "face totul" pentru a opri conflictul din Ucraina

Putin către Narenda Mori: Rusia va "face totul" pentru a opri conflictul din Ucraina

16 Sep 2022   •   18:35
Putin către Narenda Mori: Rusia va "face totul" pentru a opri conflictul din Ucraina
Sursa foto: HEPTA

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus premierului indian Narendra Modi că Rusia va "face totul" pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, potrivit unui comunicat al Kremlinului citat de CNN.

Cei doi lideri s-au întâlnit la finalul unui summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai la Samarkand, în Uzbekistan.

Putin a acuzat Ucraina pentru continuarea conflictului. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Comunicatul Kremlinului îl citează pe Putin spunându-i vineri lui Modi: "Cunosc poziția dumneavoastră în ceea ce privește conflictul din Ucraina, preocupările pe care le exprimați în mod continuu. Vom face totul pentru ca toate acestea să se încheie cât mai curând posibil. Din nefericire, conducerea Ucrainei și-a anunțat refuzul de la procesul de negociere și că dorește să-și atingă obiectivele prin mijloace militare".

La începutul războiului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut în mod repetat lui Putin să poarte negocieri cu el. Săptămâna trecută, Zelenski a declarat că negocierile cu Federația Rusă sunt în prezent "imposibile".

Joi, în cadrul unei întâlniri cu președintele chinez Xi Jinping, Putin a recunoscut, de asemenea, "întrebările și preocupările" Chinei cu privire la conflictul din Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×