x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin ordonă plata prestațiilor pentru persoanele sosite în Rusia din Ucraina

Putin ordonă plata prestațiilor pentru persoanele sosite în Rusia din Ucraina

27 Aug 2022   •   22:35
Putin ordonă plata prestațiilor pentru persoanele sosite în Rusia din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care introduce beneficii financiare pentru persoanele care au părăsit Ucraina pentru a veni în Rusia, potrivit Sky News.

Pensionarii, femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități vor primi, de asemenea, beneficiile financiare.

Decretul, publicat pe un portal guvernamental, arat[ că vor fi acordate plăți lunare de pensii de 10.000 de ruble (141,14 lire sterline) persoanelor care au fost forțate să părăsească teritoriul Ucrainei începând cu 18 februarie.

Persoanele cu dizabilități vor fi, de asemenea, eligibile pentru același sprijin lunar, în timp ce femeile însărcinate au dreptul la o prestație unică.

Decretul precizează că plățile vor fi efectuate pentru cetățenii Ucrainei și pentru autointitulatele Republici Populare Donețk și Luhansk - două entități separatiste susținute de Rusia din estul Ucrainei pe care Moscova le-a recunoscut ca independente în februarie, într-o mișcare condamnată de Ucraina și de Occident.

Anterior, Putin a ordonat ca fiecare persoană care a sosit în Rusia din Donețk și Luhansk să primească o plată de 10.000 de ruble.

 

(sursa: Mediafax)

×