x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin îl felicită pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin îl felicită pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   20:20
Putin îl felicită pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte iranian, Massoud Pezeshkian, care a câştigat sâmbătă turul doi al alegerilor prezidenţiale, a anunţat Kremlinul într-un comunicat de presă, transmite AFP.

"Relaţiile ruso-iraniene au un caracter amical şi de bună vecinătate", a apreciat Putin, într-un mesaj de felicitare adresat lui Pezeshkian.

Ţări aliate, sancţionate puternic de Occident, Rusia şi Iran "îşi coordonează eficient eforturile pentru a rezolva problemele internaţionale actuale", a susţinut locatarul de la Kremlin.

"Sper ca activitatea dumneavoastră de preşedinte să contribuie la întărirea în continuare a cooperării bilaterale constructive în toate direcţiile pentru binele popoarelor noastre prietene", a subliniat Putin, urându-i lui Pezeshkian "succes, sănătate şi prosperitate".

Reformatorul Massoud Pezeshkian, un deputat în vârstă de 69 de ani, care pledează pentru deschiderea Iranului către Occident, a câştigat sâmbătă al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, devansându-l pe ultraconservatorul Said Jalili.

Alegerile prezidenţiale au fost organizate în grabă după moartea preşedintelui ultraconservator Ebrahim Raissi într-un accident de elicopter în mai. 

×
Subiecte în articol: putin presedinte iran