x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin spune că marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar

Putin spune că marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar

25 Iul 2021   •   21:00
Putin spune că marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar, a declarat duminică președintele Vladimir Putin, la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică a iritat Moscova trecând pe lângă peninsula Crimeea, conform Reuters.

"Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă este necesar, să lansăm o lovitură imprevizibilă împotriva acestuia", a spus Putin vorbind la o paradă de ziua marinei, la Sankt Petersburg.

Declarația lui Putin vine după un incident petrecut în Marea Neagră, în iunie, când Rusia a anunțat că a tras focuri de avertizare pentru a alunga din apele Crimeei o navă de război britanică.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident, apreciind că focurile de armă ar fi fost un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil și că nu au fost aruncate bombe.

Rusia a anexat Crimeea de Ucraina în 2014, dar Marea Britanie și majoritatea lumii recunosc peninsula ca parte a Ucrainei, nu a Rusiei.

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava de război britanică HMS Defender, fără să înceapă al treilea război mondial, și a declarat că Statele Unite au jucat un rol în „provocare”.

Mediafax

×