x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, declarație de ultimă oră: "Cei care s-au revoltat și-au pierdut mințile. Am evitat o mare vărsare de sânge"

Vladimir Putin, declarație de ultimă oră: "Cei care s-au revoltat și-au pierdut mințile. Am evitat o mare vărsare de sânge"

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   22:51
Vladimir Putin, declarație de ultimă oră: "Cei care s-au revoltat și-au pierdut mințile. Am evitat o mare vărsare de sânge"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Vladimir Putin a făcut un apel de urgenţă după rebeliunea mercenarilor Wagner.

"- Dragi prieteni, mă adresez încă o dată cetățenilor ruși. Mulțumesc pentru solidaritate, pentru unitate, pentru patriotism. Orice încercare de discordie internă este sortită eșecului. Toți s-au unit împotriva insurecției. Întreaga societate rusă a acționat pentru Patrie.

 

- De la început s-a făcut totul pentru a neutraliza amenințarea. În orice caz, revolta ar fi fost înăbușită.

-Trebuia să fi înțeles asta. Au înțeles totul. Au înțeles că au mers împotriva statului, ceea ce însemna că Rusia este amenințată, ceea ce însemna că ar putea afecta frontul.

- Ei i-au trădat pe cei pe care i-au atras în crimele lor. Au vrut să-i facă să tragă în ruși. Occidentul, Ucraina, "pseudo-patrioții" din Rusia, toți voiau ca rușii să tragă unii în alții. Dar au eșuat și au făcut o greșeală.

- Le mulțumesc tuturor soldaților ruși, tuturor celor care și-au păstrat loialitatea față de Rusia. Eroismul lor a împiedicat Rusia să se destrame.

- În același timp, cea mai mare parte a luptătorilor Wagner sunt patrioți ai Rusiei. Au fost orbiți. De la început, la ordinele mele, am făcut asta fără vărsare de sânge pentru a le permite celor care au greșit să se răzgândească. Pentru a-și înțelege greșeala.

- Le mulțumesc acelor soldați și comandanți Wagner care nu au greșit. Aveți șansa de a continua să luptați pentru Rusia. Să vă întoarceți la cei dragi. Să mergeți în Belarus.

- Mă voi ține de cuvânt. Alegerea este a voastră.

- Consolidarea națiunii a făcut toată diferența. Este ceea ce ne-a permis să rămânem uniți și fermi.", a spus Vladimir Putin. 

Putin

×
Subiecte în articol: putin wagner revolta