x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rachete americane au fost descoperite pe aeroportul din Belgrad, cu destinaţia SUA

Rachete americane au fost descoperite pe aeroportul din Belgrad, cu destinaţia SUA

14 Mar 2016   •   15:41
Rachete americane au fost descoperite pe aeroportul din Belgrad, cu destinaţia SUA

Două rachete aer-sol Hellfire, de fabricaţie americană, ce urmau să fie trimise la Portland, au fost descoperite de autorităţile pe aeroportul din Belgrad, a declarat luni o sursă din Parchetul sârb, citată de Reuters.

Rachetele, ascunse în lăzi de lemn, au ajuns la bordul unui avion Air Serbia de la Beirut, capitala Libanului, şi urmau să fie transferate în alt avion. Au fost descoperite, însă, de câinii Poliţiei de Frontieră.

“Experţii încearcă să stabilească dacă rachetele erau echipate cu muniţie de război sau de antrenament (...) Armele erau împachetate corespunzător şi erau însoţite de documente, aflate în prezent în curs de analiză”, a spus oficialul.

La Beirut, un reprezentant al serviciilor de securitate a declarat că este vorba de rachete de antrenament folosite de armata libaneză şi trimise înapoi în Statele Unite.

Potrivit oficialului, autorităţile libaneze şi americane au fost informate de transport, iar rachetele nu prezintă nicio ameninţare pentru public.

Rachetele AGM 114 Hellfire, produse de Lockheed Martin, sunt rachete aer-sol care pot fi folosite împotriva vehiculelor blindate şi tancurilor, dar şi pentru lovituri de precizie care vizează alte ţinte.

Air Serbia colaborează la anchetă.

Sursa: News.ro

×