x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rachetele ruseşti vor putea străpunge scutul antirachetă construit de SUA în Europa

Rachetele ruseşti vor putea străpunge scutul antirachetă construit de SUA în Europa

16 Dec 2015   •   16:58
Rachetele ruseşti vor putea străpunge scutul antirachetă construit de SUA în Europa
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Rachetele ruseşti vor putea străpunge scutul de apărare antirachetă construit de SUA în Europa, a declarat miercuri comandantul Forţelor de rachete strategice, generalul-colonel Serghei Karakaiev, într-o conferinţă de presă, transmite Reuters.

'Estimările experţilor arată că sistemul (american) de apărare antirachetă în curs de desfăşurare astăzi nu este capabil să reziste unei salve sincronizate a forţelor de rachete strategice (ruse), în ce priveşte atât capacitatea de analiză a datelor, cât şi puterea de foc', a afirmat generalul-colonel Serghei Karakaiev, citat de agenţiile de presă ruse.

'Este foarte dificil de dat un răspuns clar despre cum va arăta apărarea antirachetă a SUA la orizontul lui 2025. În acelaşi timp, analizând Abordarea Europeană Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă (EPAA, contribuţia SUA la apărarea antirachetă a NATO - n.red.), destinată să fie implementată până în 2020, putem afirma că depăşeşte toate proiectele anterioare în privinţa amplorii şi a consecinţelor strategice', a mai arătat responsabilul militar rus.

În 2016, forţele de rachete strategice ruse vor efectua 16 teste cu rachete cu rază lungă de acţiune, a mai indicat Karakaiev în aceeaşi conferinţă de presă, conform sputniknews.com. AGERPRES

×
Subiecte în articol: scutul antiracheta