x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RAPORT / SUA critică România

RAPORT / SUA critică România

de Sînziana Stancu    |    26 Feb 2009   •   00:00

Departamentul de Stat al SUA a publicat ieri raportul său anual cu privire la situaţia drepturilor omului în 2008, în care ne critică.



Raportul menţionează, între altele, corupţia din România, lipsa încrederii în justiţie, condiţiile dure din închisori, dar şi folosirea în afara parametrilor legali a interceptărilor electronice. Raportul menţionează că sistemul judiciar nu beneficiază de încrederea publicului în abilitatea sa de a aplica legea imparţial. Există percepţia publică răspândită că justiţia e coruptă, lentă şi incorectă.

Corupţia rămâne o problemă răspândită, iar ţara e în continuare monitorizată de Comisia Europeană privind reforma justiţiei şi combaterea corupţiei. În ceea ce priveşte interferenţa arbitrară în viaţa privată, familie sau corespondenţă, există percepţia răspândită că supravegherea ilegală există şi se face în afara parametrilor legali.

Există şi informaţii despre violenţă şi discriminare împotriva femeilor şi lacune mari în protecţia drepturilor copiilor. Deşi nu sunt date despre violenţă împotriva romilor, discriminarea la scară largă a lor continuă să fie o problemă. De asemenea, salariul minim lunar nu oferă un standard decent de viaţă pentru un muncitor şi familia sa, se mai menţionează în raport.

×
Subiecte în articol: externe