x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răspunsul Kremlinului, după ce Depardieu a criticat „excesele nebunești" ale lui Putin

Răspunsul Kremlinului, după ce Depardieu a criticat „excesele nebunești" ale lui Putin

01 Apr 2022   •   18:58
Răspunsul Kremlinului, după ce Depardieu a criticat „excesele nebunești" ale lui Putin
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Kremlinul a ripostat după ce actorul francez Gerard Depardieu l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de „excese nebunești” în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că actorul nu a înțeles pe deplin, probabil, situația din Ucraina.

Dmitri Peskov s-a oferit să-i explice situația, relatează BBC.

„El nu înțelege ce s-a întâmplat în Ucraina în 2014", a spus Peskov, acuzând Ucraina că a bombardat civili în estul țării. „Dacă va fi nevoie, îi vom explica acest lucru, pentru ca el să înțeleagă mai bine", a adăugat Peskov, potrivit france24.

Actorul francez Gerard Depardieu, care l-a lăudat în trecut pe președintele rus Vladimir Putin, a criticat „excesele nebunești și inacceptabile" ale acestuia în Ucraina, potrivit Reuters. Depardieu, care și-a luat cetățenia rusă în 2013, a declarat joi pentru Agenția France Presse: „poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești și inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin".

În 2013, Putin i-a acordat lui Depardieu cetățenia rusă, ceea ce a stârnit un scandal în Franța, unde actorul a fost acuzat că și-a abandonat patria pentru a evita impozitele. Depardieu, starul unor filme precum "The Last Metro" și "Cyrano de Bergerac", și-a primit noul pașaport personal de la Putin la reședința liderului rus de pe coasta Mării Negre. La momentul respectiv, actorul și președintele rus și-au strâns mâinile și s-au îmbrățișat, Depardieu descriind Rusia ca fiind „o mare democrație".

În 2015, Ucraina i-a interzis intrarea în țară timp de cinci ani, după ce a susținut anexarea Crimeei de către Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov