x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ratko Mladici, îmbătrânit şi incoerent. Vezi primele imagini cu fostul general arestat!.

Ratko Mladici, îmbătrânit şi incoerent. Vezi primele imagini cu fostul general arestat!.

27 Mai 2011   •   11:50
Ratko Mladici, îmbătrânit şi incoerent. Vezi primele imagini cu fostul general arestat!.

Fostul comandant militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, va fi supus unei evaluari medicale, pentru a stabili daca starea de sanatate ii permite sa compara in instanta, relateaza Sky News.

Judecatorul Milan Dilparici de la Inalta Curte pentru Crime de Razboi din Belgrad a supendat aseara audierea sa, din cauza starii precare de sanatate fizica si mintala a suspectului.

Avocatul lui Mladici, Milos Salici, a declarat ca judecatorul a incercat sa-l interogheze pe suspect, dar nu a reusit, din cauza incapacitatii fostului general, in varsta de 69 de ani, de a comunica. Fostul lider arata imbatranit si ar avea un brat paralizat.

Judecatorul nu a putut obtine de la Mladici nici macar confirmarea datelor personale, a mai spus avocatul. Clientul sau a incercat in cateva randuri sa vorbeasca procurorilor, dar a fost incoerent.

Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia constientizeaza ca a fost plasat in arest la domiciliu si nu recunoaste competentele Tribunalului Penal International, a precizat avocatul. Salici a subliniat ca Mladici are nevoie de ingrijire medicala si "nu ar trebui mutat in aceasta stare".

Medicii urmeaza sa anunte daca Mladici poate comparea din nou in instanta.

Mladici a fost arestat joi in satul Lajarevo, din nordul Serbiei, in apropiere de granita cu Romania, dupa ce a fost cautat timp de 16 ani.

×
Subiecte în articol: bosnia lider ratko mladici şalici sârbilor