x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Râul Chicago, colorat în verde pentru sărbătoarea de Sfântul Patrick

VIDEO - Râul Chicago, colorat în verde pentru sărbătoarea de Sfântul Patrick

14 Mar 2016   •   21:40
VIDEO - Râul Chicago, colorat în verde pentru sărbătoarea de Sfântul Patrick

Un mare număr de persoane au asistat la sfârşitul săptămânii la evenimentele organizate în Chicago pentru a marca St. Patrick's Day, unul dintre cele mai apreciate momente fiind acela în care, conform tradiţiei locale, apa râului din acest oraş american a fost colorată în verde, scrie luni ziarul belgian ''La Libre Belgique''.

Oficial, această sărbătoare este în data de 17 martie, dar în această metropolă are loc totdeauna într-o zi de sâmbătă, explică pagina web a evenimentului, http://www.chicagostpatsparade.com/. În cazul în care 17 martie cade în timpul săptămânii, parada şi petrecerea populară de sărbătorire a sfântului patron al Irlandei se desfăşoară în sâmbăta premergătoare.

La origine, râul s-a colorat accidental, din cauza unor pompieri care încercau să depisteze cu ajutorul unor substanţe colorate scurgeri de gaze. Imaginea artistică se pare că a cucerit publicul aşa încât anual se reface acel tablou. Desigur, în prezent se utilizează coloranţi ecologici, care nu pun în pericol ecosistemele râului. Misiunea de a răspândi substanţele de un verde fosforescent revine unor pompieri, care se deplasează la bordul unei ambarcaţiuni, însoţiţi de ropote de aplauze de pe maluri.

Sfântul Patrick a creştinat populaţia de pe actualul teritoriu al Irlandei şi Islandei şi a murit la 17 martie 461. Cel mai celebru simbol asociat cu acest sfânt, recunoscut de mai multe Biserici, este trifoiul, întrucât se spune că el ar fi folosit frunza acestei plante pentru a explica doctrina Sfintei Treimi. În timp, Saint Patrick's Day a devenit o sărbătoare internaţională datorită numărului mare de imigranţi irlandezi în diferite ţări ale lumii, în special în SUA. Culoarea tradiţională arborată în această zi festivă este verdele, Irlanda fiind adesea supranumită ''Insula de Smarald'' datorită vegetaţiei sale. AGERPRES

Sf. Patrick la Chicago

×