x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Gaza. Armata israeliană a distrus sute de puțuri care duc la tunelurile Hamas

Război în Gaza. Armata israeliană a distrus sute de puțuri care duc la tunelurile Hamas

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   19:20
Război în Gaza. Armata israeliană a distrus sute de puțuri care duc la tunelurile Hamas
Sursa foto: Hepta

Forțele israeliene au găsit 800 de puțuri care duc la vasta rețea subterană de tuneluri și buncăre a Hamas și au distrus mai mult de jumătate dintre ele, au declarat duminică reprezentanți ai armatei statului evreu.

Hamas declarase înainte de războiul din Gaza că are sute de kilometri de tuneluri.

Forțele israeliene au găsit 800 de puțuri care duc la vasta rețea subterană de tuneluri și buncăre a Hamas și au distrus mai mult de jumătate dintre ele, au declarat duminică reprezentanți ai armatei statului evreu, potrivit Reuters.

Hamas declarase înainte de războiul din Fâșia Gaza că are sute de kilometri de tuneluri - o rețea comparabilă ca mărime cu rețeaua de metrou din New York - pentru a le proteja și a le servi drept baze operaționale. Acest lucru a făcut din ele ținte principale pentru atacurile aeriene israeliene cu muniție penetrantă și pentru inginerii armatei care folosesc roboți de cartografiere și gel exploziv care poate fi turnat în pasaje, mai relevă sursa citată.

"Puțurile tunelurilor erau situate în zone civile, multe dintre ele în apropierea sau în interiorul clădirilor și structurilor civile, cum ar fi școli, grădinițe, moschei și locuri de joacă", au mai arătat reprezentanții armatei israeliene.

Din cele aproximativ 800 de puțuri descoperite 500 au fost distruse folosind o varietate de metode operaționale, inclusiv prin "detonare și prin sigilare".

×
Subiecte în articol: razboi Israel hamas gaza puturi tuneluri