x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Israel. Un lider al organizației Jihadul Islamic a fost ucis în Fâșia Gaza

Război în Israel. Un lider al organizației Jihadul Islamic a fost ucis în Fâșia Gaza

17 Mai 2021   •   14:29
Război în Israel. Un lider al organizației Jihadul Islamic a fost ucis în Fâșia Gaza
Sursa foto: Hepta

Un lider operaţional al organizaţiei teroriste Jihadul Islamic a fost ucis, astăzi, într-un raid aerian israelian efectuat în Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene ajungând la aproape 200 de morţi în acest teritoriu palestinian.

Hussam Abu Harbeed, liderul filialei din nordul Fâşiei Gaza a organizaţiei teroriste Jihadul Islamic, a fost ucis într-un raid aerian efectuat în oraşul Gaza, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel.

Conform unor surse locale, un avion militar israelian a atacat un autoturism, în zona de vest a oraşului Gaza. Trei persoane au fost ucise în atac.

Organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au ripostat prin lansarea a zeci de rachete spre oraşele israeliene Beersheba, Ashkelon şi Ashdod. Cinci persoane au fost rănite luni în Israel.

În ultimele 24 de ore, armata isrealiană a atacat zeci de obiective din Fâşia Gaza, inclusiv reţeaua de tuneluri utilizată de combatanţi ai grupurilor islamiste care lansează atacuri cu rachete spre Israel.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns la cel puţin 198 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Grupurile islamiste palestiniene au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel în ultimele opt zile, bilanţul fiind de zece morţi şi peste 300 de răniţi.

(sursa: Mediafax)

×