x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Oligarhii ruși au pierdut 39 de miliarde de dolari într-o singură zi

Război în Ucraina. Oligarhii ruși au pierdut 39 de miliarde de dolari într-o singură zi

25 Feb 2022   •   09:12
Război în Ucraina. Oligarhii ruși au pierdut 39 de miliarde de dolari într-o singură zi
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Oligarhii ruși au pierdut într-o singură zi circa 39 de miliarde de dolari, din cauza invadării Ucrainei, scrie Bloomberg. 

Indicele principal al bursei ruseşti MOEX a scăzut cu 33%, a cincea cea mai gravă cădere din istoria pieței locale de capital.

Mai mulți miliardari ruşi, inclusiv Gennady Timchenko, sunt vizaţi o serie de sancţiuni impuse de statele occidentale pentru că sunt apropiaţi ai lui Vladimir Puti.
"Sunt foarte mulţi oameni din SUA şi Europa care vor să îi sancţioneze direct pe miliardarii ruşi. Nu cred că există vreo veste bună în sancţiunile pentru ei", spune Chris Miller, profesor la Universitatea Tufts.

Preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a pierdut într-o singură zi o treime din avere, aceasta scăzând cu 6,2 miliarde dolari, până la 13 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Acţiunile Lukoil s-au prăbuşit cu 33% ieri.

Și preşedintele producătorului de oţel Severstal, Alexey Mordashov, a pierdut 4,2 miliarde de dolari, joi, reducându-și averea la 23 de miliarde de dolari.

Vladimir Potanin, preşedintele Norilsk Nickel, cel mai bogat om din Rusia, a pierdut 3 miliarde de dolari.

 

×