x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 236. Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”

Război în Ucraina, ziua 236. Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”

17 Oct 2022   •   08:00
Război în Ucraina, ziua 236. Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”
Sursa foto: Hepta

Luni, 17 noiembrie 2022, este cea de-a 236-a zi de război în Ucraina.

Update În Odesa și regiunea Mykolaiv a fost anunțată o alertă aeriană pentru a doua oară în această dimineață. Acest lucru a fost relatat de autoritățile locale.

Adjunctul Radei Supreme Oleksiy Honcharenko a vorbit despre exploziile de la Odesa. El a scris despre acest lucru în canalul său Telegram. Aceste informații sunt confirmate și de ediția ucraineană a publicației Strana, dar nu specifică detaliile.

Incendiu la o clădire rezidențială după atacul din Kiev

 A izbucnit un incendiu la o clădire rezidențială după atacurile cu patru drone din Kiev, de luni dimineața, iar medicii sunt la fața locului, potrivit Reuters.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, afirmă că a izbucnit un incendiu la o clădire rezidențială din capitală după „atacurile cu drone”.

Klitschko spune că medicii și serviciile de pompieri se află la fața locului, în districtul Shevchenkivskyi.

Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare, a adăugat el.

 

 

Federația Rusă a lovit din nou regiunea Sumy

Federația Rusă a lovit din nou regiunea Sumy. Forțeme armate au țintit infrastructura strategică. Se știe deja că, în urma atacului, oamenii au fost răniți, relatează agenția de presă Unian.

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa din Telegram de către președintele Administrației Regionale de Stat din Sumy, Dmytro Zhyvitskiy.

"Districtul Romensky. Un atac cu rachete asupra instalațiilor de infrastructură critică după ora 5 dimineața. Există victime. Detalii după aceea", a scris el.

Kievul a fost lovit de „drone kamikaze

Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”, luni dimineața, transmit reprezentanții biroului președintelui Volodimir Zelenski.

Capitala ucraineană Kiev a fost lovită de „drone kamikaze”, a declarat șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, citat de Sky News.

Într-o postare pe Telegram, Andriy Yermak a declarat că „explozii” au lovit Kievul.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că a avut loc o explozie în districtul Shevchenkivskyi, o zonă care include orașul vechi istoric și birourile guvernamentale.

Primarul a scris pe Twitter că o alertă aeriană care avertizează oamenii să rămână în adăposturi continuă să se audă.

Districtul Shevchenkivskyi a fost afectat de mai multe explozii în urmă cu o săptămână, pe 10 octombrie.

Yermak a declarat că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană cât mai curând posibil.

„Nu avem timp pentru acțiuni lente. E nevoie de mai multe arme pentru a ne apăra cerul și a distruge inamicul. Așa să fie”, a adăugat el.

Ucraina a raportat un val de atacuri rusești cu drone Shahed-136 de fabricație iraniană în ultimele săptămâni. Iranul neagă că ar fi furnizat dronele Rusiei, în timp ce Kremlinul nu a făcut niciun comentariu.

×
Subiecte în articol: Ucraina kiev drone kamikaze