x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 239. Circa 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este grav deteriorată

Război în Ucraina, ziua 239. Circa 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este grav deteriorată

20 Oct 2022   •   07:14
Război în Ucraina, ziua 239. Circa 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este grav deteriorată
Sursa foto: Hepta

Joi, 20 octombrie 2022, este cea de-a 239-a zi de război în Ucraina.

Circa 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este grav deteriorată

Aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este grav deteriorată, a anunțat șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei, Kyrylo Tymoshenko.

Astfel, de joi, 20 octombrie, vor fi introduse restricții de furnizare a energiei electrice pe întreg teritoriul Ucrainei.

„Astăzi, inamicul a distrus din nou instalațiile de generare a energiei electrice. Mâine, începând cu ora 7:00 până la ora 23:00, este necesar să se reducă la minimum utilizarea energiei electrice. Acest lucru este valabil pentru rezidenții din toate regiunile țării. Dacă nu o faceți, ar trebui să vă pregătiți pentru pene de curent temporare. De asemenea, începând de mâine, utilizarea iluminatului stradal în orașe va fi limitată”, se arată în mesajul postat de Tymoshenko.

Ucraina va restricționa joi furnizarea de energie electrică în întreaga țară

Ucraina va restricționa joi furnizarea de energie electrică în întreaga țară după ce Rusia a lovit mai multe centrale electrice, a declarat miercuri un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

„Mâine, 20 octombrie, vor fi introduse restricții de furnizare a energiei electrice în toată Ucraina. Astăzi, inamicul a distrus din nou instalațiile de generare a energiei electrice”, a anunțat pe Telegram Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului cancelariei lui Zelenski.

„Începând cu ora 7.00 și până la ora 23.00, este necesar să se reducă la minimum utilizarea energiei electrice ... dacă nu se face acest lucru, trebuie să vă pregătiți pentru pene de curent temporare”, a scris el, adăugând că iluminatul stradal în orașe va fi limitat.

Operatorul rețelei ucrainene Ukrenergo a declarat ulterior că întreruperea energiei electrice va fi limitată la ziua de joi și a invocat o lipsă de capacitate în sistem.

„Nu excludem ca, odată cu apariția vremii reci, să vă cerem ajutorul și mai des”, a precizat Ukrenergo într-o postare pe Telegram.

O rachetă rusească a lovit miercuri o importantă centrală din orașul Burștîn, în vestul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii. Aceasta furnizează energie electrică în trei regiuni vestice pentru cinci milioane de consumatori, mai mult de 10% din populația de dinainte de război a Ucrainei, de aproximativ 41 de milioane de locuitori.

×
Subiecte în articol: Ucraina