x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 265. O explozie puternică s-a produs în orașul Melitopol

Război în Ucraina, ziua 265. O explozie puternică s-a produs în orașul Melitopol

15 Noi 2022   •   08:19
Război în Ucraina, ziua 265. O explozie puternică s-a produs în orașul Melitopol
Sursa foto: Hepta

Marți, 15 noiembrie 2022, este cea de-a 265-a zi de război în Ucraina.

Update O explozie puternică s-a produs în orașul Melitopol, regiunea Zaporojie, care a fost ocupat de trupele ruse. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov.

Potrivit acestuia, explozia a avut loc într-o zonă rezidențială din nordul orașului, în apropiere de una dintre școli.

„Potrivit informațiilor preliminare, explozia a doborât ferestrele până la etajul 4 a unei case”, a spus el, precizând că la locul incidentului au fost trimise ambulanțe și pompieri.

Update Marți dimineață, în jurul orei 04:00, forțele ruse au lansat un atac cu rachete asupra mai multor localități din regiunea Zaporojie, anunță președintele administrației militare regionale Zaporojie, Oleksandr Starukh.

Potrivit lui Staruk, patru rachete C-300 ar fi fost lansate de forțele ruse asupra regiunii Zaporojie.

Șeful adjunct al biroului prezidențial ucrainean, Kirilo Timoșenko, a relatat și el pe Telegram despre bombardarea regiunii și a publicat fotografii care arată consecințele atacului rusesc.

Update Trupele ruse desfășoară ofensive în direcțiile Bahmut, Avdiivka și Novopavlivske, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit autorităților ucrainene, în ultimele 24 de ore, trupele ruse au efectuat bombardamente în direcția Slobozhanske.

Update Forțele ruse ar putea relua atacurile asupra regiunii Donețk, după ce s-au retras din anumite părți ale regiunii Herson. Astfel, operațiunile militare în vestul regiunii, în apropiere de Bahmut ar putea deveni mai intense, potrivit Institutului American pentru Studiului Războiului (ISW).

„Forțele ruse ar putea obține câștiguri în aceste zone în următoarele zile și săptămâni, dar este puțin probabil ca aceste câștiguri să fie semnificative din punct de vedere operațional”, potrivit ISW.

„Acum vedem un fel de acalmie, nu se întâmplă mare lucru”

Forțele aeriene ucrainene spun că se observă o acalmie în atacurile rusești cu rachete. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ignat, a declarat în cadrul unui briefing la Kiev: „Acum vedem un fel de acalmie, nu se întâmplă mare lucru”, scrie Unian.

Potrivit lui Ignat, „în ultima săptămână nu am văzut utilizarea rachetelor de croazieră sau a dronelor Shahed. Inamicul nu poate lansa în mod constant atacuri masive cu rachete din cauza lipsei de arme”.

„Această pauză poate fi asociată cu evenimentele din direcția sud. Vedem ce s-a întâmplat: malul drept al Niprului a fost eliberat. Probabil că inamicul și-a concentrat toată atenția asupra acestor evenimente pentru a-și păstra gruparea de trupe”, a subliniat Ignat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Trei oameni au fost răniți în regiunea Sumî

Trei oameni au fost răniți luni în regiunea Sumî, în urma unui atac rusesc cu rachete asupra unei întreprinderi, anunță șeful administrației militare a regiunii, Dmitro Jivițky.

Pe teritoriul întreprinderii au avut loc 19 explozii”, anunțat Jivițky pe Telegram.

×
Subiecte în articol: Ucraina