x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 323. Luptele continuă în jurul orașului Soledar. Care este situația pe front

Război în Ucraina, ziua 323. Luptele continuă în jurul orașului Soledar. Care este situația pe front

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   14:02
Război în Ucraina, ziua 323. Luptele continuă în jurul orașului Soledar. Care este situația pe front
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 323. Luptele continuă în zona orașului Soledar, din regiunea Donețk, între forțele ruse și ucrainene, anunță Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării de la Kiev, citat de Reuters. 

"Luptele cele mai înverşunate şi mai violente continuă şi astăzi în zona Soledar. Rușii calcă peste propriile lor cadavre. Rusia trimite mii de cetăţeni ai săi la abator, dar noi rezistăm. Periferiile oraşului sunt presărate cu corpurile soldaţilor ucişi ai lui Putin. În pofida unei situaţii dificile, soldaţii ucraineni se bat fără încetare", precizează aceasta. 

Oficialul ucrainean spune că a crescut la 280 numărul unităților militare ruse în Ucraina, de la 250 în urmă cu o săptămână, iar Moscova vrea să obțină o "iniţiativă strategică". Ea nu a oferit însă date concrete despre soldații celor două tabere.

Totodată, nici Kievul, nici Moscova nu au transmis oficial cifre despre militarii uciși pe front. Cu toate acestea, consilierul șeful administrației prezidențiale, Mihailo Polodiak, a spus acum că forțele ucrainene au suferit "pierderi semnificative" în luptele de la Soledar și Bahmut. 

Totodată, generalul de brigadă Oleksii Gromov, a afirmat anterior că situația este dificilă. Forțele ruse vor să încercuiască luptătorii ucraineni. 

De asemenea, el a avansat ipoteza că există pericolul unui atac rusesc dinspre Belarus. 

Orașul Soledar avea circa 10.000 de locuitori înainte de război și este cunoscut pentru minele de sare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina razboi