x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Orientul Mijlociu. Turcia rupe relațiile cu Israelul. Ergodan amenință cu un posibil conflict între "cruce și semilună"

Război în Orientul Mijlociu. Turcia rupe relațiile cu Israelul. Ergodan amenință cu un posibil conflict între "cruce și semilună"

de Redacția Jurnalul    |    04 Noi 2023   •   23:20
Război în Orientul Mijlociu. Turcia rupe relațiile cu Israelul. Ergodan amenință cu un posibil conflict între "cruce și semilună"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus, sâmbătă, că pune capăt oricărui dialog cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Totodată, Ankara a anunţat că îşi recheamă ambasadorul din cauza acţiunilor forțelor israeliene în Gaza.

"Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta. I-am pus cruce", a spus Erdogan, potrivit unor afirmaţii citate de media turce.

Ankara și0a rechemat apoi ambasadorul din Israel pentru consultaţii, din cauza refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu în Gaza.

Ambasadorul Sakir Ozkan Torunlar a fost rechemat dată fiind "tragedia umanitară în curs în Gaza, cauzată de atacurile neîncetate ale Israelului împotriva civililor şi refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu", a anunţat Ministerul turca al Afacerilor Externe.

De asemenea, în cadrul unui miting, Erdogan s-a dezlănțuit împotriva Occidentului, spunând că este responsabil de războiul din Israel și a amenințat cu un posibil război între "semilună și cruce".  

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza turcia cruce semiluna erdogan