x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Forțele Kievului continuă să controleze orașul Chasiv Yar

Război în Ucraina. Forțele Kievului continuă să controleze orașul Chasiv Yar

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2024   •   14:20
Război în Ucraina. Forțele Kievului continuă să controleze orașul Chasiv Yar
Sursa foto: Hepta

Forțele ucrainene controlează în continuare orașul Chasiv Yar din estul Ucrainei, în pofida încercărilor trupelor rusești de a trece prin apărarea lor, a declarat sâmbătă comandantul suprem Oleksandr Syrskyi, citat de Reuters.

Vineri, agenția rusă de știri RIA a citat un oficial care a declarat că forțele rusești au intrat în suburbiile orașului, pe care Moscova îl consideră un punct de pregătire important pentru trupele Kievului.

Armata ucraineană a declarat că raportul nu este adevărat.

„Chasiv Yar rămâne sub controlul nostru, iar toate încercările inamicului de a pătrunde în localitate au eșuat”, a declarat sâmbătă Syrskyi pe aplicația de mesagerie Telegram.

Un avans rapid al rușilor asupra Chasiv Yar, un oraș puternic fortificat cu o populație de 12.200 de locuitori înainte de război, situat la vest de orașul Bakhmut, aflat în ruină și ocupat de ruși, ar fi un eșec pentru Kiev.

Forțele rusești avansează în estul Ucrainei după ce au capturat orașul bastion Avdiivka în februarie. Soldații de la Kiev încearcă să se adăpostească, confruntându-se cu o penurie pe termen lung de obuze de artilerie, cu ajutorul american blocat în Congres.

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia chasiv yar