x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Rusia vrea să producă 1.500 de tancuri în 2023

Război în Ucraina. Rusia vrea să producă 1.500 de tancuri în 2023

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   19:15
Război în Ucraina. Rusia vrea să producă 1.500 de tancuri în 2023
Sursa foto: Hepta

Federația Rusă vrea să producă 1.500 de tancuri în 2023 pentru a le utiliza pe frontul din Ucraina, anunță Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de dpa.

"Complexul militaro-industrial şi-a încins motoarele. Occidentul încearcă să blocheze accesul Rusiei la componentele importante, susţinând că ţara a rămas fără obuze, tancuri şi rachete. Şi totuşi, numai în acest an producem 1.500 de tancuri", a spus acesta pe Telegram, precizând că țara sa va produce și drone.

"Cel mai important lucru acum este să fabricăm toate aceste cantităţi necesare şi, pentru aceasta, producţia trebuie să înceapă", a mai spus Medvedev, care a precizat că armamentul rusesc este chiar mai bun decât cel al aliaților Ucrainei. 

Înaltul oficial rus mai spune că arsenalul nuclear îi asigură Rusiei protecția. "Fără ele, ne-ar fi făcut deja bucăţi".

Anterior, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a informat că Rusia ar putea folosi tancuri sovietice T-54 şi T-55. 

"Pierderile de vehicule blindate limitează capacitatea armatei ruse de a desfăşura ofensive mecanizate eficiente în asaltul său din Ucraina, care a stagnat. Forţele ruse ar putea desfăşura tancurile T-54 şi T-55 pe care le aveau în depozit pentru a intensifica aceste ofensive şi a se pregăti pentru contraofensivele mecanizate ucrainene", a transmis ISW, care mai precizează că fosta URSS a produs cantități enorme de astfel de blindate la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, ale căror costuri de reparații sunt ieftine. 
"Nu este clar cât de eficiente vor fi aceste tancuri împotriva vehiculelor blindate ucrainene", mai transmite institutul.
 

×
Subiecte în articol: Rusia tancuri isw Dmitri Medvedev ucraina razboi