x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RĂZBUNARE / Asalt asupra românilor, la Roma

RĂZBUNARE / Asalt asupra românilor, la Roma

de Carmen Plesa    |    17 Feb 2009   •   00:00

Asalt, duminică seara, asupra unui local din Roma frecventat de români, aflat în apropierea locului în care o italiancă de 14 ani fusese violată, cu o zi înainte, de doi bărbaţi care se presupune că sunt români.



Patru români care se aflau în localul din zona Porta Furba au fost răniţi, informează Corriere della Sera. Cei care au atacat păreau să fie tineri, aveau feţele acoperite şi erau înarmaţi cu bâte de baseball. Doi dintre cei agresaţi au necesitat doar îngrijiri la faţa locului, iar alţi doi, care prezentau răni şi contuzii, au fost transportaţi la spital. Ei au relatat că au fost atacaţi de aproximativ 20 de persoane. Primarul Gianni Alemanno a condamnat atacul şi a declarat că este de neacceptat ca cineva să-şi facă dreptate după cum îl taie capul, mizând pe frica, dorinţa de răzbunare şi revolta oamenilor.

Castrare
Locul în care s-a petrecut agresiunea asupra românilor se află la câteva zeci de metri de Parcul Caffarella, unde sâmbătă seară a fost violată o italiancă de 14 ani. Ieri, victima a schiţat portretele-robot ale agresorilor: doi bărbaţi de aproximativ 20-30 de ani, unul mai degrabă masiv, cu păr lung şi faţă de boxer. Presa italiană nu a vorbit în acest caz în mod specific despre agresori români, ci a citat-o pe victimă, care spune că atacatorii aveau piele închisă la culoare şi păreau să aibă accent est-european.

Violul a redeschis în Italia şi discuţiile despre castrarea violatorilor. Dacă ministrul Agriculturii, Luca Zaia, cere introducerea pedepsei cu castrarea chimică pentru violatori, ministrul pentru Simplificarea normativă, Roberto Calderoli, cere chiar castrare chirurgicală.

×
Subiecte în articol: externe